Meksikanske fiskepinner med knuste poteter

Meksikanske fiskepinner med knuste poteter

4.06 (83)
Under 25 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Salt
  • smør
  • solsikke-/rapsolje
  • vann
Poteter
400 g
Smør
2 ss
Salt
Meksikanske fiskepinner
400 g
(Fisk, Hvete)
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Gulrot
2 stk
Vann
1–2 dl
Mais
1 pakke
Grønne erter
125 g
Smør
1–2 ss
Kinesisk hvitløk
½ stk
Lettrømme
150 g
(Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan rive gulroten fremfor å koke den hvis dere liker råkostsalat bedre. Da er et revet eple veldig godt å blande i også.

Varm opp ovnen til 210 grader varmluft.
Kok opp poteter i lettsaltet vann, skru ned til medium varme og la potetene trekke seg møre. Det tar omtrent 25–30 minutter. Når potetene er møre, hell av vannet og knus dem lett med en sleiv eller gaffel og krydre med salt og pepper.
Smør et stekebrett med olje. Legg fiskestykkene på brettet og sett brettet i ovnen. Stek fiskestykkene i 12–15 minutter, til de er gjennomvarme og sprø.
Kok opp en kjele med lettsaltet vann til grønnsaker. Grønnsakene skal i vannet rett før servering. Skrell gulrøttene og del dem i terninger. Kok gulrotterningene i 3–4 minutter. Ha i mais og erter, og kok videre i omtrent 1 minutt. Sil av vannet og ha grønnsakene tilbake i kjelen sammen med smør og knuste hvitløksfedd. La smøret smelte og la grønnsakene få steke litt. Ta ut hvitløken før servering.
Server meksikanske fiskepinner med smørdampede grønnsaker, lettrømme og poteter.
God middag!