Mild fiskesuppe med laks og fiskeboller

Mild fiskesuppe med laks og fiskeboller

4.29 (87)
Under 25 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • salt
  • smør
Gul løk
1 stk
Smør
2 ss
Hvetemel
2 ss
Kraft fra fiskebollene
1-2 dl
(Fisk, Melk, Laktose)
Helmelk
8 dl
(Melk, Laktose)
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Salt
Laksefilet
180 g
(Fisk)
Fiskeboller med purre og løk
1 pakke
(Fisk, Melk, Laktose)
Gulrøtter
½ pakke
Sellerirot
1 bit
(Selleri)
Purre
½–1 stk
Bladpersille
1 bunt
Sitron
½-1 stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tilsett karrikrydder eller curry paste for en asiatisk vri på suppen. Bytt gjerne grønnsaksbuljongen med fiskebuljong om du har det. Suppen smaker godt med brød ved siden av.

Finhakk løk. Varm opp en kjele med smør til middels høy varme. Stek løken til den er blank, og rør inn hvetemel. Spe på med kraften fra fiskebollene og melk, litt og litt, under omrøring. La melken koke opp for hver gang du tilsetter mer. Rør godt, og smak til med grønnsaksbuljong (se tips). La suppen småkoke i 10 minutter under omrøring. Smak til med salt og pepper.
Skrell gulrot og selleri. Del purren i to og skyll den godt. Kutt gulrot og selleri i tynne strimler, bruk gjerne en mandolin eller den grove delen på rivjernet. Kutt purre i tynne skiver og hakk persille.
Skjær laksen i terninger og del fiskebollene i to. Ha laks, fiskeboller og grønnsaker i suppen, og la det trekke i 5–6 minutter, eller til fiskebollene er varme.
Klem over sitronsaft og dryss over hakket persikke rett før servering.
Server fiskesuppe med laks og fiskeboller, og gjerne med grovt brød ved siden av.
God middag!