Ingredienser
- Laktose·
- Egg·
- Fisk·
- Hvete·
- Rug
- Extra virgin olivenolje
- grovkvernet sort pepper
- Litt salt
- salt
- solsikke-/rapsolje
- sukker
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bacalao har sin opprinnelse fra Portugal, og det sies at den kom til Kristiansund på begynnelsen av 1800-tallet, via en fiskeoppkjøper fra Baskerland i Spania. Ordet bacalao betyr rett og slett «torsk», og fersk, usaltet torsk omtales som bacalhau fresco. I denne oppskriften har vi byttet ut klippfisk med fersk torsk, og bacalaoen er tomatisert, som er mest kjent for oss her i Norge. Du må gjerne tilsette hele chilien med frø, men da må du være klar over at retten blir sterk på smak. Har du sorte oliven, ha det i gryta like før servering, det passer helt perfekt!