Chili con carne med ris
Roede

Chili con carne med ris

Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Litt salt
    • salt
    • solsikke-/rapsolje
    • vann
    Fullkornsris
    125 g
    Vann
    Litt salt
    Karbonadedeig
    300 g
    Solsikke-/rapsolje
    2 ss
    Taco kryddermiks
    ½–1 pose
    Løk
    1 stk
    Kinesisk hvitløk
    ½ stk
    Rød chili
    ½ stk
    Rød paprika
    1 stk
    Hakkede tomater
    1 boks
    Vann
    2 dl
    Oksebuljong
    ½ pakke
    Svarte bønner
    1 pakke
    Salt
    Lime i båter
    ½–1 stk
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Krydre gryta med oregano, kanel, spisskummen, chilipulver, chipotle, tabasko eller litt mørk sjokolade for et rikere smaksbilde. Server gjerne en grønn salat ved siden av.

    Kok ris etter anvisning på pakken. Hell av eventuell overflødig væske.
    Finhakk løk, hvitløk og chili. Skjær paprika i biter. Sil væsken av bønnene og skyll dem godt.
    Stek kjøttet på høy varme i en kjele med olje. Del det i mindre biter og krydre det med tacokrydder. Tilsett løk, hvitløk, chili, paprika, hakkede tomater, vann og buljong. La gryta småkoke i 10–15 minutter.
    Bland bønnene i gryta og gi det hele et nytt oppkok. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer tacokrydder. Del lime i båter.
    Server chili con carne med limebåter og fullkornsris.
    450 g Fullkornsris: 100 g Energiinnhold: ca 360 kcal For deg som registrerer i Roede-klubben.no: Registrer middagen i porsjoner. 1) Søk etter oppskrift 2) Legg inn antall porsjoner (ikke legg inn mengde i gram)
    God middag!