Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Litt salt
- salt
- solsikke-/rapsolje
- vann
Fullkornsris
125 g
Vann
Litt salt
Karbonadedeig
300 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Taco kryddermiks
½–1 pose
Løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Rød chili
½ stk
Rød paprika
1 stk
Hakkede tomater
1 boks
Vann
2 dl
Oksebuljong
½ pakke
Svarte bønner
1 pakke
Salt
Lime i båter
½–1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Krydre gryta med oregano, kanel, spisskummen, chilipulver, chipotle, tabasko eller litt mørk sjokolade for et rikere smaksbilde. Server gjerne en grønn salat ved siden av.
Kok ris etter anvisning på pakken. Hell av eventuell overflødig væske.
Finhakk løk, hvitløk og chili. Skjær paprika i biter. Sil væsken av bønnene og skyll dem godt.
Stek kjøttet på høy varme i en kjele med olje. Del det i mindre biter og krydre det med tacokrydder. Tilsett løk, hvitløk, chili, paprika, hakkede tomater, vann og buljong. La gryta småkoke i 10–15 minutter.
Bland bønnene i gryta og gi det hele et nytt oppkok. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer tacokrydder. Del lime i båter.
Server chili con carne med limebåter og fullkornsris.
450 g
Fullkornsris: 100 g
Energiinnhold: ca 360 kcal
For deg som registrerer i Roede-klubben.no: Registrer middagen i porsjoner.
1) Søk etter oppskrift
2) Legg inn antall porsjoner (ikke legg inn mengde i gram)
God middag!