20-30
Røkt svinekam med timianbakt sellerirot og kremet soppsaus
Svinekammen får en ny smaksdimensjon når den er røkt. Det nydelige kjøttet passer perfekt med soppsaus og sødmefylt sellerirot, et ekte festmåltid.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- melk,
- soya,
- selleri
Basisvarer
- salt
- pepper
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
Stekte poteter
Poteter
350 g
Timianbakt sellerirot
Sellerirot (Selleri)
500 g
Hvitløksfedd
1 stk
Timian
½ bunt
Røkt svinekam
Røkt svinekam uten ben
300 g
Kremet soppsaus
Soppsaus (Soya, Hvete, Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 483 kcal
- Fett 18 g
- Karbohydrater 41 g
- Protein 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For ekstra gode poteter, kutt potetene i tynne skiver. Stopp før du har kuttet helt igjennom, så potetene henger sammen i bunnen. Legg potetene i en ildfast form, og krydre med timian, salt og pepper. Ha litt smør på hver potet. Stek potetene i ovnen ved 220 grader i omtrent 30 minutter.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Stekte poteter: Skyll og del potetene i fire. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
- Timianbakt sellerirot: Skrell og kutt selleriroten i store terninger. Skrell og del hvitløken i fire. Fordel selleriroten, hvitløken og timianen på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er møre.
- Røkt svinekam: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side, til det er gjennomstekt. La kjøttet hvile i omtrent 5 minutter før servering.
- Kremet soppsaus: Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
- God middag!