Karbonader med karamellisert løk, fløtepoteter og brokkoli
20-30
Glutenfri

Karbonader med karamellisert løk, fløtepoteter og brokkoli

En husmannsklassiker som pleier å falle i smak hos store og små. Varme karbonader med søt, karamellisert løk og deilige fløtepoteter.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • sukker
  • salt
  • pepper
  • olje

Fløtepoteter

fløtepoteter
Fløtepoteter (Melk, Laktose)
400 g

Karamellisert løk

gul løk
Gul løk
1 stk
Smør (Melk)
½ ss
Sukker
1 ts

Karbonader

karbonader
Karbonader (Melk, Laktose)
360 g

Brokkoli

brokkoli
Brokkoli
1 stk

Tilbehør

rørte tyttebær
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 703 kcal
  • Fett 38 g
  • Karbohydrater 59 g
  • Protein 31 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha gjerne litt revet ost på fløtepotetene før du steker dem. For en fyldigere smak på løken kan du tilsette litt balsamicoeddik.

  1. Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft. Kok opp en kjele med lettsaltet vann til brokkolien.
  2. Fløtepoteter: Fordel fløtepotetene i en ildfast form. Stek dem i ovnen i 12–15 minutter, til de er gylne og gjennomvarme. 
  3. Karamellisert løk: Skrell og kutt løken i skiver. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken i omtrent 5 minutter, til den er gyllen og myk. Tilsett ½ ss smør og 1 ts sukker, og stek videre i omtrent 2 minutter, til sukkeret har smeltet. Smak til med salt og pepper. Ha den karamelliserte løken over i en dyp tallerken. 
  4. Karbonader: Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels varme, og ha i litt olje. Stek karbonadene under lokk, i 3–4 minutter på hver side, til de er gjennomstekte.
  5. Brokkoli: Kutt brokkolien i buketter. Skrell og kutt stilken i biter. Kok brokkolien i 4–5 minutter, eller til den er mør. Hell av vannet.
  6. Tilbehør: Server de rørte tyttebærene til retten.