25-35
Roede
Ovnsbakt steinbit med sprø pestotopping, grovknuste poteter og hjemmelaget urtesaus
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- egg,
- fisk,
- hvete,
- melk,
- soya
Basisvarer
- margarin
- soyasaus
- hvetemel
- salt
- pepper
Grovknuste poteter
Poteter
350 g
Margarin (Melk)
½ ss
Soyasaus (Soya)
1 ss
Steinbit med pestotopping
Basilikumpesto (Egg, Melk)
½–1 pakke
Panering
40 g
Sitron
½ stk
Rødløk
½ stk
Brokkoli
½ stk
Steinbitfilet (Fisk)
300 g
Urtesaus
Rødløk
½ stk
Lettmelk (Melk, Laktose)
2½ dl
Persillade (Sulfitt)
1 pakke
Sitron
½ stk
Margarin (Melk)
1 ss
Hvetemel (Hvete)
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 592 kcal
- Fett 19 g
- Karbohydrater 63 g
- Protein 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Flekksteinbiten er en flott matfisk! Med sin faste, hvite og litt mer kjøttaktige tekstur holder den seg fastere etter steking.
- Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
- Grovknuste poteter: Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Steinbit med pestotopping: Bland sammen basilikumpestoen og paneringen i en skål. Skyll og finriv sitronskallet (kun det gule) inn i blandingen. Skrell og kutt halve rødløken i tynne båter. Kutt brokkolien i små buketter. Skrell og kutt brokkolistilken i biter. Skyll og tørk fisken.
- Steinbit med pestotopping, fortsettelse: Legg rødløken og brokkolien i en stor ildfast form og krydre med litt salt og pepper. Legg fisken oppå grønnsakene og topp fiskestykkene med pestotoppingen. Bak steinbiten og grønnsakene i ovnen i omtrent 10 minutter eller til fisken er gjennomstekt og toppingen er gylden og sprø.
- Urtesaus: Skrell og finhakk rødløken. Varm opp en liten kjele til middels høy varme og ha i 1 ss margarin. Stek sjalottløken blank i omtrent 2 minutter. Krydre med kryddermiksen og pepper. Visp så inn 1 ss hvetemel og 2½ dl melk, og kok opp under omrøring. Skru ned til lav varme, og la småkoke i omtrent 5 minutter. Smak til sausen med litt salt, pepper og sitronsaft.
- Grovknuste poteter, fortsettelse: Sil av vannet, og grovknus potetene med en visp. Rør inn ½ ss margarin og 1 ss soyasaus, og smak til med salt og pepper.
- God middag!
- Fisk: 125 g Potet: 150 g Grønnsaker: 150 g Topping: 1 ss Saus: 2 ss Energiinnhold: ca. 530 kcal.