Ovnsbakt steinbit med sprø pestotopping, grovknuste poteter og hjemmelaget urtesaus
25-35
Roede

Ovnsbakt steinbit med sprø pestotopping, grovknuste poteter og hjemmelaget urtesaus

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • fisk,
  • hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • margarin
  • soyasaus
  • hvetemel
  • salt
  • pepper

Grovknuste poteter

poteter
Poteter
350 g
Margarin (Melk)
½ ss
Soyasaus (Soya)
1 ss

Steinbit med pestotopping

basilikumpesto
Basilikumpesto (Egg, Melk)
½–1 pakke
panering
Panering
40 g
sitron
Sitron
½ stk
rødløk
Rødløk
½ stk
brokkoli
Brokkoli
½ stk
steinbitfilet
Steinbitfilet (Fisk)
300 g

Urtesaus

rødløk
Rødløk
½ stk
lettmelk
Lettmelk (Melk, Laktose)
2½ dl
persillade
Persillade (Sulfitt)
1 pakke
sitron
Sitron
½ stk
Margarin (Melk)
1 ss
Hvetemel (Hvete)
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 592 kcal
  • Fett 19 g
  • Karbohydrater 63 g
  • Protein 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Flekksteinbiten er en flott matfisk! Med sin faste, hvite og litt mer kjøttaktige tekstur holder den seg fastere etter steking.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
  2. Grovknuste poteter: Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
  3. Steinbit med pestotopping: Bland sammen basilikumpestoen og paneringen i en skål. Skyll og finriv sitronskallet (kun det gule) inn i blandingen. Skrell og kutt halve rødløken i tynne båter. Kutt brokkolien i små buketter. Skrell og kutt brokkolistilken i biter. Skyll og tørk fisken.  
  4. Steinbit med pestotopping, fortsettelse: Legg rødløken og brokkolien i en stor ildfast form og krydre med litt salt og pepper. Legg fisken oppå grønnsakene og topp fiskestykkene med pestotoppingen. Bak steinbiten og grønnsakene i ovnen i omtrent 10 minutter eller til fisken er gjennomstekt og toppingen er gylden og sprø.     
  5. Urtesaus: Skrell og finhakk rødløken. Varm opp en liten kjele til middels høy varme og ha i 1 ss margarin. Stek sjalottløken blank i omtrent 2 minutter. Krydre med kryddermiksen og pepper. Visp så inn 1 ss hvetemel og 2½ dl melk, og kok opp under omrøring. Skru ned til lav varme, og la småkoke i omtrent 5 minutter. Smak til sausen med litt salt, pepper og sitronsaft.   
  6. Grovknuste poteter, fortsettelse: Sil av vannet, og grovknus potetene med en visp. Rør inn ½ ss margarin og 1 ss soyasaus, og smak til med salt og pepper.
  7. God middag!
  1. Fisk: 125 g Potet: 150 g Grønnsaker: 150 g Topping: 1 ss Saus: 2 ss Energiinnhold: ca. 530 kcal.