Shepherd's pie med ruccola- og tomatsalat
35-45
Roede
Glutenfri

Shepherd's pie med ruccola- og tomatsalat

Gratinert kjøttgryte med kjøttdeig av storfe og linser, med lange tradisjoner fra England. Deilig, hjemmelaget husmannskost.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk,
  • selleri

Basisvarer

  • olje
  • vann
  • olivenolje
  • salt
  • pepper

Shepherd's pie

gul løk
Gul løk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
gulrøtter
Gulrøtter
200 g
stangselleri
Stangselleri (Selleri)
1 stilk
kjøttdeig med linser
Kjøttdeig med linser
300 g
tomatpuré
Tomatpuré
1 pakke
hønsebuljong
Hønsebuljong
1 pakke
rosmarin
Rosmarin
½–1 bunt
rustikk potetmos med timian
Rustikk potetmos med timian (Melk, Laktose)
500 g
revet Grande Premium
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
½ pakke
Olje
1 ts
Vann
3 dl

Ruccola- og tomatsalat

ruccola
Ruccola
50 g
tomat
Tomat
1 stk
sitron
Sitron
½ stk
Olivenolje
½ ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 738 kcal
  • Fett 35 g
  • Karbohydrater 67 g
  • Protein 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Retten kan også lages som en gryterett, med potetmosen og salaten servert ved siden av. Du kan også henge det som er igjen av rosmarinen til tørk, og bruke det i matlagingen din senere.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Shepherd's pie: Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skrell gulrøttene, og skyll stangsellerien. Kutt gulrøttene og stangsellerien i terninger. Varm opp en vid kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter. Tilsett grønnsakene, og stek det hele i 3–4 minutter. Ha i tomatpuréen, og stek videre i 1–2 minutter. Tilsett buljongen, 3 dl vann og et par stilker av rosmarinen. Kok opp, og la det hele småkoke i omtrent 10–15 minutter. Smak til med salt og pepper.
  3. Shepherd's pie, fortsettelse: Fordel kjøttsausen i en smurt ildfast form, og fordel potetmosen på toppen (se tips). Topp formen med den revne Grande Premium-osten og et par stilker av rosmarinen. Skru på grillelementet på stekeovnen, og stek formen i ovnen i 8–10 minutter, eller til osten er gyllen.
  4. Ruccola- og tomatsalat: Skyll og tørk ruccolaen. Kutt tomaten i terninger. Ha ruccolaen og tomaten i en serveringsskål, og smak til med litt saft fra sitronen, ½ ss olivenolje, salt og pepper. 
  5. Restetips: Den retten smaker kanskje enda bedre dagen etter, da har smakene satt seg. Ta vare på eventuelle middagsrester, og oppbevar dem i kjøleskapet. Varm maten opp igjen innen et par dager. 
  1. Sheperd's Pie: 350 g Salat: 50 g Energiinnhold: ca. 400 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).