20-30
Roede
Laktosefri
Glutenfri
Kyllingcurry med paprika, kokosmelk og villrisblanding
Nyt en varmende curry i vintermørket. Kylling, kokosmelk og rød currypaste er nydelig sammen, og toppet med koriander blir dette en rask favoritt.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Soya
Basisvarer
- vann
- olje
- soyasaus
- sukker
- salt
- pepper
Villrisblanding
Villrisblanding
125 g
Kyllingcurry
Gulrøtter
2 stk
Rødløk
1 stk
Grønn paprika
1 stk
Maisstivelse
1 pakke
Strimlet kyllingfilet
300 g
Rød currypaste
1–2 ss
Hønsebuljong
1 pakke
Kokosmelk
1 liten boks
Vann
3 dl
Olje
1 ts
Soyasaus (Soya)
1–2 ss
Sukker
½ ts
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 685 kcal
- Fett 18 g
- Karbohydrater 80 g
- Protein 50 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak gjerne til kyllingcurryen med litt limesaft.
- Villrisblanding: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Kyllingcurry: Skrell og kutt gulrøttene i terninger. Skrell rødløken, og rens paprikaen. Kutt løken og paprikaen i skiver eller terninger. Rør ut maisstivelsen i 3 dl vann i en kopp.
- Kyllingcurry, fortsettelse: Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen og 1–2 ss av currypasten i 2–3 minutter, til kyllingen har fått en fin stekeskorpe. Ha kyllingen over på en tallerken. Ha i gulrøttene, løken og paprikaen, og stek det i 3–4 minutter, under omrøring. Tilsett hønsebuljongen, maisjevningen og kokosmelken, og kok opp. La kyllingcurryen småkoke under lokk i omtrent 10 minutter, til grønnsakene er møre. Rør om underveis. Rør inn kyllingen mot slutten av koketiden. Smak til med mer av currypasten, 1–2 ss soyasaus og ½ ts sukker.
- God middag!
- Curry: 300 g Ris: 100 g Energiinnhold: ca. 450 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).