Filetstykke av svin med ratatouille og ovnsbakte poteter
30-40
Roede
Laktosefri
Glutenfri

Filetstykke av svin med ratatouille og ovnsbakte poteter

Ratatouille er en grønnsaksstuing fra Frankrike, og sammen med ovnsbakte poteter, er dette det perfekte tilbehøret til filetstykke av svin.

Ingredienser

Allergener

    Basisvarer

    • olje
    • vann
    • salt
    • pepper
    • bakepapir (kan sløyfes)

    Ovnsbakte poteter

    poteter
    Poteter
    350 g
    Olje
    1 ts

    Ratatouille

    gul løk
    Gul løk
    1 stk
    squash
    Squash
    1 stk
    grønn paprika
    Grønn paprika
    1 stk
    hvitløksfedd
    Hvitløksfedd
    1 stk
    tomatpuré
    Tomatpuré
    1 pakke
    basilikum og oregano
    Basilikum og oregano
    1 pose
    hakkede tomater
    Hakkede tomater
    1 boks
    Olje
    1 ts
    Vann
    3 dl

    Pannestekt filetstykke av svin

    filetstykke av svin
    Filetstykke av svin
    300 g
    Olje
    1 ts
    Næringsinnhold per porsjon
    • Energi 504 kcal
    • Fett 11 g
    • Karbohydrater 55 g
    • Protein 47 g
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Ha gjerne buljong, et laurbærblad og litt balsamicoeddik i ratatouillen, for mer smak. Juster bitterheten i sausen med litt sukker eller balsamicosirup. Topp retten med gressløk eller persille.

    1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
    2. Ovnsbakte poteter: Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetbåtene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
    3. Ratatouille: Skrell løken, skyll squashen og rens paprikaen. Kutt løken, squashen og paprikaen i grove terninger. Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene i et par minutter, til de er gylne. Tilsett tomatpuréen og basilikum- og oreganokrydderet, og stek videre i omtrent 1 minutt. Ha i de hakkede tomatene, skyll ut boksen med 3 dl vann, og ha vannet i gryten. Kok opp, og la ratatouillen småkoke i omtrent 10 minutter. Smak til med salt og pepper (se tips). 
    4. Pannestekt filetstykke av svin: Skjær kjøttet i 2–3 cm tykke skiver. Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side, til det er gjennomstekt. La kjøttet hvile i omtrent 5 minutter før servering. 
    5. God middag! 
    1. Kjøtt: 125 g Potet: 150 g Ratatouille: 160 g Energiinnhold: ca. 410 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).