Fullkornspenne med estragon- og spinatsaus, egg, skjørosttopping og ristede hasselnøtter
Roede
Vegetar

Fullkornspenne med estragon- og spinatsaus, egg, skjørosttopping og ristede hasselnøtter

Ny oppskrift
Under 30 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Hasselnøtter
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Fullkornspenne
150–200 g
(Hvete)
Brokkoli
½ stk
Olivenolje
½ ss
Egg
2 stk
(Egg)
Spinat
100 g
Estragon
½ bunt
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Crème fraîche
½ pakke
(Melk, Laktose)
Grønnsaksbuljong
½ pakke
Vann
2 dl
Estragon
½ bunt
Tomat
1 stk
Skjørost
½–1 pakke
(Melk, Laktose)
Hasselnøtter
½–1 pakke
(Hasselnøtter)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
647 kcal
Fett:
27 g
Karbohydrater:
63 g
Protein:
39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hardkokte egg: Kok eggene i omtrent 10 minutter, da er eggene hardkokte.

Kok opp en kjele med lettsaltet vann og tilbered pastaen som anvist på pakken. Kutt brokkolien i buketter. Skrell stilken og kutt den i skiver. La brokkolien koke med pastaen de siste 3–4 minuttene av pastaens koketid. Hell av vannet, og bland inn ½ ss  olivenolje. 
Kok opp en kjele med vann. Kok eggene i 7–8 minutter, da er eggene smilende. Hell av vannet, avkjøl eggene i kaldt vann og skrell dem.
 Skyll og tørk spinaten og all estragonen. Skrell og finhakk sjalottløken, hvitløken og halvparten av estragonen (kun bladene, ikke stilken). 
Varm opp en kjele til middels varme, og tilsett litt olje. Stek sjalottløken og hvitløken i omtrent 2 minutter, til løken er blank. Ha i spinaten og estragonbladene, og stek videre i 2–3 minutter, til spinaten har falt litt sammen. Ha på crème fraîchen, buljongen og 2 dl vann, og kok opp. Kjør sausen til en jevn saus med en stavmikser, og smak til med salt og pepper.   
 Grovhakk resten av estragonbladene. Skyll og kutt tomaten i terninger. Bland sammen estragonbladene, tomaten og skjørosten i en skål. Smak til med litt salt og pepper. Knus hasselnøttene, mens de er i pakken og strø dem på toppen. 
Server pastaen med brokkolien, estragon- og spinatsausen, eggene og skjørosttoppingen til slutt. 
100 g Saus: ½ dl Grønnsaker: 150 g Topping: 75 g Energiinnhold: ca. 460 kcal.
God middag!