20-30
Roede
Vegetar
Fullkornspenne med estragon- og spinatsaus, egg, skjørosttopping og ristede hasselnøtter
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- hvete,
- hasselnøtter,
- melk
Basisvarer
- olivenolje
- vann
- olje
- salt
- pepper
Fullkornspasta og brokkoli
Fullkornspenne (Hvete)
150–200 g
Brokkoli
½ stk
Olivenolje
½ ss
Smilende egg
Egg (Egg)
2 stk
Estragon- og spinatsaus
Spinat
100 g
Estragon
½ bunt
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Crème fraîche (Melk, Laktose)
½ pakke
Grønnsaksbuljong
½ pakke
Vann
2 dl
Skjørosttopping
Estragon
½ bunt
Tomat
1 stk
Skjørost (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Hasselnøtter (Hasselnøtter)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 638 kcal
- Fett 27 g
- Karbohydrater 63 g
- Protein 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hardkokte egg: Kok eggene i omtrent 10 minutter, da er eggene hardkokte.
- Fullkornspasta og brokkoli: Kok opp en kjele med lettsaltet vann og tilbered pastaen som anvist på pakken. Kutt brokkolien i buketter. Skrell stilken og kutt den i skiver. La brokkolien koke med pastaen de siste 3–4 minuttene av pastaens koketid. Hell av vannet, og bland inn ½ ss olivenolje.
- Smilende egg: Kok opp en kjele med vann. Kok eggene i 7–8 minutter, da er eggene smilende. Hell av vannet, avkjøl eggene i kaldt vann og skrell dem.
- Estragon- og spinatsaus: Skyll og tørk spinaten og all estragonen. Skrell og finhakk sjalottløken, hvitløken og halvparten av estragonen (kun bladene, ikke stilken).
- Estragon- og spinatsaus, fortsettelse: Varm opp en kjele til middels varme, og tilsett litt olje. Stek sjalottløken og hvitløken i omtrent 2 minutter, til løken er blank. Ha i spinaten og estragonbladene, og stek videre i 2–3 minutter, til spinaten har falt litt sammen. Ha på crème fraîchen, buljongen og 2 dl vann, og kok opp. Kjør sausen til en jevn saus med en stavmikser, og smak til med salt og pepper.
- Skjørosttopping: Grovhakk resten av estragonbladene. Skyll og kutt tomaten i terninger. Bland sammen estragonbladene, tomaten og skjørosten i en skål. Smak til med litt salt og pepper. Knus hasselnøttene, mens de er i pakken og strø dem på toppen.
- Servering: Server pastaen med brokkolien, estragon- og spinatsausen, eggene og skjørosttoppingen til slutt.
- Pasta: 100 g Saus: ½ dl Grønnsaker: 150 g Topping: 75 g Energiinnhold: ca. 460 kcal.