Fullkornspenne med estragon- og spinatsaus, egg, skjørosttopping og ristede hasselnøtter
20-30
Roede
Vegetar

Fullkornspenne med estragon- og spinatsaus, egg, skjørosttopping og ristede hasselnøtter

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • hvete,
  • hasselnøtter,
  • melk

Basisvarer

  • olivenolje
  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper

Fullkornspasta og brokkoli

fullkornspenne
Fullkornspenne (Hvete)
150–200 g
brokkoli
Brokkoli
½ stk
Olivenolje
½ ss

Smilende egg

egg
Egg (Egg)
2 stk

Estragon- og spinatsaus

spinat
Spinat
100 g
estragon
Estragon
½ bunt
sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
crème fraîche
Crème fraîche (Melk, Laktose)
½ pakke
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
½ pakke
Vann
2 dl

Skjørosttopping

estragon
Estragon
½ bunt
tomat
Tomat
1 stk
skjørost
Skjørost (Melk, Laktose)
½–1 pakke
hasselnøtter
Hasselnøtter (Hasselnøtter)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 638 kcal
  • Fett 27 g
  • Karbohydrater 63 g
  • Protein 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hardkokte egg: Kok eggene i omtrent 10 minutter, da er eggene hardkokte.

  1. Fullkornspasta og brokkoli: Kok opp en kjele med lettsaltet vann og tilbered pastaen som anvist på pakken. Kutt brokkolien i buketter. Skrell stilken og kutt den i skiver. La brokkolien koke med pastaen de siste 3–4 minuttene av pastaens koketid. Hell av vannet, og bland inn ½ ss  olivenolje. 
  2. Smilende egg: Kok opp en kjele med vann. Kok eggene i 7–8 minutter, da er eggene smilende. Hell av vannet, avkjøl eggene i kaldt vann og skrell dem.
  3. Estragon- og spinatsaus: Skyll og tørk spinaten og all estragonen. Skrell og finhakk sjalottløken, hvitløken og halvparten av estragonen (kun bladene, ikke stilken). 
  4. Estragon- og spinatsaus, fortsettelse: Varm opp en kjele til middels varme, og tilsett litt olje. Stek sjalottløken og hvitløken i omtrent 2 minutter, til løken er blank. Ha i spinaten og estragonbladene, og stek videre i 2–3 minutter, til spinaten har falt litt sammen. Ha på crème fraîchen, buljongen og 2 dl vann, og kok opp. Kjør sausen til en jevn saus med en stavmikser, og smak til med salt og pepper.   
  5. Skjørosttopping: Grovhakk resten av estragonbladene. Skyll og kutt tomaten i terninger. Bland sammen estragonbladene, tomaten og skjørosten i en skål. Smak til med litt salt og pepper. Knus hasselnøttene, mens de er i pakken og strø dem på toppen. 
  6. Servering: Server pastaen med brokkolien, estragon- og spinatsausen, eggene og skjørosttoppingen til slutt. 
  1. Pasta: 100 g Saus: ½ dl Grønnsaker: 150 g Topping: 75 g Energiinnhold: ca. 460 kcal.