Laktosefri
Kylling kung pao - marinert kylling
med vårløk og peanøtter4.21 (121)
Under 30 min
9 Ingredienser
Kung pao er også kjent som gong bao, og er en velkjent kinesisk klassiker med smak av sødme fra honning, og styrke fra pepper og chili.
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Hvete·
- Peanøtter·
- Nøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Pepper
- salt
Jasminris
½ pakke
Skivet kyllingfilet
200 g
Kinesisk wok- og dippsaus
½ pakke
Honning
1 pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Rød paprika
1 stk
Vårløk
½ pakke
Hakkede peanøtter
½–1 pakke
Kinesisk wok- og dippsaus
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 1068 kcal
- Fett:
- 47 g
- Karbohydrater:
- 97 g
- Protein:
- 66 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Denne retten lages ofte med sichuanpepper, så bytt gjerne ut det vanlige pepperet om du har det liggende.
Tilbered risen som anvist på pakken, men husk å halvere mengden vann.
Skjær kyllingen i mindre biter. Ha kyllingen i en bolle, og tilsett wok- og dippsausen, honningen og ingefærblandingen.
Rens og kutt paprikaen i terninger. Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og stek den marinerte kyllingen i 3–4 minutter. Ha i paprikaen, og stek videre i 3 minutter. Tilsett vårløken, peanøttene og resten av wok- og dippsausen. Vend det sammen, og krydre med salt og pepper.
Husk å avkjøle restene raskt. De er kjempegode til lunsj dagen etter!
God middag!