20-30
Vegetar
Fullkornstortilla med sprøstekte kikerter, feta, ovnsbakt søtpotet og spicy urtedressing
Wraps er en genial middag, og fyllet kan varieres i det uendelige. En fullkornsvariant proppet med deilige grønnsaker og salt fetaost er bare å nyte.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- olivenolje
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- pepper
- olje
- aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Ovnsbakte søtpoteter og kikerter
Søtpoteter
2 stk
Kikerter
1 pakke
Karri
1 pakke
Rødkålsalat
Vårløk
1 pakke
Finsnittet rødkål
100 g
Lime
½ stk
Korianderdressing
Koriander
1 bunt
Hvitløksfedd
½ stk
Rød chili
½ stk
Lime
½ stk
Olivenolje
½ dl
Tilbehør
Fullkornstortillaer (Hvete)
4 stk
Fetaost (Melk, Laktose)
50 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 939 kcal
- Fett 42 g
- Karbohydrater 112 g
- Protein 29 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk ekstra god olivenolje i mynte- og korianderdressingen for best mulig resultat.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Ovnsbakte søtpoteter og kikerter: Skyll søtpotetene, og kutt dem i store terninger. Sil kikertene i et dørslag, og skyll dem i kaldt vann. Tørk av kikertene i et kjøkkenhåndkle. Fordel kikertene og søtpotetene utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn karrikrydderet og litt olje, salt og pepper. Stek kikertene og søtpotetene midt i ovnen i 15–20 minutter.
- Rødkålsalat: Skyll og finhakk vårløken. Del limen i to. Bland sammen rødkålen og vårløken i en skål, og smak til med saft fra halve limen og litt salt.
- Korianderdressing: Skyll og tørk korianderen. Skrell og grovhakk hvitløken. Grovhakk chilien. Ha korianderen, chilien, hvitløken og ½ dl olivenolje i et litermål, og kjør det hele til en jevn dressing med en stavmikser. Smak til med saft fra resten av limen, litt salt og pepper.
- Fullkornstortilla: Pakk tortillaene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 6–8 minutter.
- Servering: Fyll fullkorntortillaene med de sprøstekte kikertene, fetaosten, de ovnsbakte søtpotetene og den spicy urtedressingen.