Steamed buns med aubergine og kimchi
30-40
Laktosefri
Vegetar

Steamed buns med aubergine og kimchi

Steamed buns, eller «bao» stammer fra Taiwan. Her får du dem med kimchi, som opprinnelig er fermentert kål fra Korea. Vår variant er hurtigsyltet og kjempegod.

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • egg,
  • hvete,
  • peanøtter,
  • soya

Basisvarer

  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • egg
  • hvetemel
  • olje

Hurtig kimchi

gulrot
Gulrot
1 stk
vårløk
Vårløk
½ pakke
reddiker
Reddiker
½ bunt
delt kinakål
Delt kinakål
200 g
srirachasaus
Srirachasaus
1 pakke
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss

Ponzumarinert agurk- og bønnespiresalat

agurk
Agurk
½ stk
bønnespirer
Bønnespirer
1 pakke
ponzusaus
Ponzusaus (Soya, Hvete)
1 ss
hakkede peanøtter
Hakkede peanøtter (Peanøtter)
1 pakke

Crispy aubergine

aubergine
Aubergine
1 stk
ponzusaus
Ponzusaus (Soya, Hvete)
2 ss
panering
Panering
75 g
Egg (Egg, Hvete)
1 stk
Hvetemel (Hvete)
1 dl

Steamed buns

steamed buns
Steamed buns (Soya, Hvete)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 706 kcal
  • Fett 24 g
  • Karbohydrater 102 g
  • Protein 21 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du ikke har en sil, kan du bruke aluminiumsfolie til bunsene. Krøll sammen folien, legg den i bunnen av kjelen, og hell over vann.

  1. Hurtig kimchi: Skrell gulroten, og kutt den og vårløken i tynne strimler. Kutt reddikene i skiver. Bland gulroten, vårløken og reddikene sammen med kinakålen, 1 ss eddik og srirachasausen i en serveringsskål. Topp med sesamfrøene.  
  2. Ponzumarinert agurk- og bønnespiresalat: Kutt agurken i staver. Bland agurken med bønnespirene og 1 ss av ponzusausen. Strø de hakkede peanøttene over.  
  3. Crispy aubergine: Skrell auberginen, og kutt den i centimetertykke skiver. Bank skivene litt flate, og vend dem i 2 ss av ponzusausen. Pisk sammen et egg i en skål. Ha 1 dl hvetemel og paneringen i hver sin skål. Vend aubergineskivene først i hvetemelet, så i eggeblandingen, og til slutt i paneringen. Gjenta hvis du vil ha en tykkere skorpe. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek aubergineskivene i 3–4 minutter på hver side.  
  4. Steamed buns: Kok opp litt vann i en kjele, og legg i en sil. Vannet skal ikke nå opp til silen. Legg bunsene i silen, og legg lokk på kjelen. Damp brødene i 5 minutter, til de har blåst seg opp og er gjennomstekte. Legg brødene over på en tallerken, og dekk tallerkenen med et kjøkkenhåndkle slik at bunsene holder seg varme frem til servering.
  5. Servering: Fyll bunsene med aubergineskivene og kimchien, og topp med agurk- og bønnespiresalaten.