Svinekjaker med rotmos, norske epler og timian

Svinekjaker med rotmos, norske epler og timian

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Pepper
  • salt
Svinekjake
1 pakke
Brun saus
1 pakke
(Hvete, Melk, Laktose)
Sellerirot
1 stk
Gulrøtter
400 g
Pastinakk
1 stk
Norske epler
4 stk
Timian og bladpersille
1/2 pakke
Salt
Pepper
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For en mer kremet rotmos kan du tilsette et par spiseskjeer rømme eller crème fraîche.

Ha svinekjakene (inkludert kraften) i en kjele, hell over den brune sausen, og varm det hele opp på middels varme under omrøring. La svinekjakene trekke i sausen frem til servering, og smak til med salt og pepper.
Skrell og kutt selleriroten, gulrøttene og pastinakken i grove biter. Kok grønnsakene i ca. 15 minutter, eller til de er helt møre. Sil av vannet, og kjør det hele sammen til en glatt mos med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Kutt eplene i små terninger. Ha epleterningene i en kjele med 3-4 spiseskjeer vann, og varm dem opp i ca. 2 minutter.
Server svinekjakene med sausen, rotmosen og eplebitene. Pynt retten med timian fra urtepakken.
God middag!