15-20
Laktosefri
Glutenfri
Kyllinglår Provence med krydderpoteter, savoykålblanding og rødvinssaus
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Melk
Basisvarer
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Kyllinglår Provence med krydderpoteter
Grillede kyllinglår med Provencekrydder
430 g
Kokte krydderpoteter
350 g
Rødvinssaus
Rødvinssaus (Melk)
½–1 pakke
Savoykålblanding
Savoykålblanding
300 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 636 kcal
- Fett 36 g
- Karbohydrater 45 g
- Protein 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du ønsker en litt saftigere kylling, så kan du ha 1 dl vann i stekebrettet med kyllingen, og dekke formen med aluminiumsfolie før steking.
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
- Kyllinglår Provence med krydderpoteter: Fordel kyllinglårene og potetene utover et stekebrett med bakepapir, og varm det hele midt i ovnen i omtrent 15 minutter. Del kyllinglårene i to før varmebehandlingen for enda litt raskere tilberedning.
- Rødvinssaus: Ha sausen i en liten kjele og varm forsiktig opp.
- Savoykålblanding: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek savoykålblandingen i omtrent 2 minutter. Krydre med litt salt og pepper.
- God middag!