Kyllinglår Provence med krydderpoteter, savoykålblanding og rødvinssaus
15-20
Laktosefri
Glutenfri

Kyllinglår Provence med krydderpoteter, savoykålblanding og rødvinssaus

Ingredienser

Allergener
  • Melk

Basisvarer

  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Kyllinglår Provence med krydderpoteter

grillede kyllinglår med Provencekrydder
Grillede kyllinglår med Provencekrydder
430 g
kokte krydderpoteter
Kokte krydderpoteter
350 g

Rødvinssaus

rødvinssaus
Rødvinssaus (Melk)
½–1 pakke

Savoykålblanding

savoykålblanding
Savoykålblanding
300 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 636 kcal
  • Fett 36 g
  • Karbohydrater 45 g
  • Protein 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du ønsker en litt saftigere kylling, så kan du ha 1 dl vann i stekebrettet med kyllingen, og dekke formen med aluminiumsfolie før steking.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.   
  2. Kyllinglår Provence med krydderpoteter: Fordel kyllinglårene og potetene utover et stekebrett med bakepapir, og varm det hele midt i ovnen i omtrent 15 minutter. Del kyllinglårene i to før varmebehandlingen for enda litt raskere tilberedning.      
  3. Rødvinssaus: Ha sausen i en liten kjele og varm forsiktig opp. 
  4. Savoykålblanding: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek savoykålblandingen i omtrent 2 minutter. Krydre med litt salt og pepper.  
  5. God middag!