Lasagne med ferdiglaget bolognese- og bechamelsaus
20-30

Lasagne med ferdiglaget bolognese- og bechamelsaus

Lasagne er Italias gave til menneskeheten. Her har vi laget bolognesesausen for deg, på den måten har du det ultimate kosemåltidet klart på rekordtid.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • hvete,
  • melk,
  • selleri

Basisvarer

  • olje
  • olivenolje
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • salt
  • pepper

Lasagne

bolognese med kjøtt
Bolognese med kjøtt (Selleri)
600 g
lasagneplater
Lasagneplater (Egg, Hvete)
½–1 pakke
bechamelsaus
Bechamelsaus (Melk, Laktose)
250 g
revet ost
Revet ost (Melk)
100 g

Salat

tomat
Tomat
1 stk
tobladssalat
Tobladssalat
100 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 884 kcal
  • Fett 36 g
  • Karbohydrater 93 g
  • Protein 46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du små kokker i huset? La barna lage lasagnen selv.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Lasagne: Fordel et tynt lag av kjøttsausen i en smurt ildfast form som rommer omtrent 2 liter. Legg et lag av lasagneplatene oppå, og så litt av bechamelsausen. Gjenta til du har fylt formen. Avslutt med et lag av bechamelsausen, og topp med den revne osten. Stek lasagnen i ovnen i 20–25 minutter, til osten er gyllen.
  3. Salat: Skyll og kutt tomaten i terninger. Bland sammen tomaten, salaten, litt olivenolje, eddik, salt og pepper i en salatbolle.