Pannestekt torsk med hjemmelaget potetmos, brokkoli og teriyakiløksjy
35-45
Roede
Laktosefri

Pannestekt torsk med hjemmelaget potetmos, brokkoli og teriyakiløksjy

Hjemmelaget potetmos med masse tekstur, saftig torsk rett fra pannen, og en kraftig, salt teriyakisjy med gyllen løk – smakfullt og sunt.

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • fisk,
  • hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • margarin
  • melk
  • olje
  • vann
  • salt
  • pepper

Grov potetmos

poteter
Poteter
350 g
Margarin (Melk)
1 ss
Melk (Melk)
1–2 dl

Teriyakiløksjy

gul løk
Gul løk
1 stk
teriyakisaus
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
Olje
1 ts
Margarin (Melk)
1 ss
Vann
½–1 dl

Grønnsaker

brokkoli
Brokkoli
1 stk
rødkål
Rødkål
300 g

Pannestekt torsk

torskefilet
Torskefilet (Fisk)
325 g
Olje
1 ts

Tilbehør

sitron
Sitron
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 496 kcal
  • Fett 12 g
  • Karbohydrater 56 g
  • Protein 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Skrell potetene hvis du ønsker en finere potetmos. For mer smak på teriyakiløksjyen, kan du tilsette soyasaus, revet fersk ingefær eller litt fersk chili.

  1. Grov potetmos: Kok potetene i usaltet vann i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte (se tips).
  2. Teriyakiløksjy: Skrell og kutt løken i skiver. Varm opp en vid kjele eller stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 10–15 minutter, eller til den er lett gyllen. Rør om underveis. Ha i 1 ss margarin, teriyakisausen og ½–1 dl vann mot slutten av steketiden. La løken stå på lav varme fram til servering. 
  3. Grønnsaker: Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Kutt brokkolien i buketter. Skrell og kutt stilken i biter. Kutt rødkålen i grove biter. Kok grønnsakene i 4–5 minutter, eller til de er møre. Hell av vannet.
  4. Pannestekt torsk: Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. 
  5. Grov potetmos, fortsettelse: Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss margarin. Spe på med 1–2 dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
  6. Tilbehør: Kutt sitronen i båter, og server båtene til retten. 
  1. Fisk: 125 g Potetmos: 150 g Grønnsaker: 150 g Teriyakiløk: 2 ss Energiinnhold: ca. 410 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).