25-35
Roede
Glutenfri
Gresk stifado med storfekjøtt og potetmos
Hjemmelaget og varmende gresk stifado med strimlet storfekjøtt og rask potetmos. Kanel gir retten egenart og god smak.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sennep,
- melk
Basisvarer
- olje
- vann
- malt kanel
- eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- sukker
- salt
- pepper
Potetmos
Rustikk potetmos med timian (Melk, Laktose)
500 g
Stifado
Hvitløksfedd
1 stk
Gul løk
1 stk
Gulrøtter
200 g
Sjampinjong
200 g
Kryddermiks med fennikel og pepper (Sennep)
½ pakke
Moste tomater
350 ml
Hønsebuljong
1 pakke
Storfestrimler
250 g
Olje
1 ts
Vann
2 dl
Malt kanel
¼ ts
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
1–2 ss
Sukker
1 ts
Tilbehør
Bladpersille
1 bunt
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 529 kcal
- Fett 14 g
- Karbohydrater 58 g
- Protein 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stifado er en kjøttgryte fra Hellas. Har du laurbærblad, nellik eller tomatpuré på lur, kan du gjerne tilsette litt av det i gryten.
- Potetmos: Kok opp en stor kjele med vann. Legg posen med potetmos i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter. Hell potetmosen over i en serveringsskål.
- Stifado: Skrell hvitløken, løken og gulrøttene. Finhakk hvitløken, og kutt løken og gulrøttene i 2x2 cm store terninger. Børst soppen fri for jord, og kutt den i to. Varm opp en stor kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene i 4–5 minutter, til de er gylne. Krydre med kryddermiksen og litt salt. Ha i de moste tomatene, buljongen, 2 dl vann og ¼ ts kanel. Kok opp, og la gryten småkoke i 10–15 minutter. Smak til med 1–2 ss eddik, salt, pepper, og 1 ts sukker (se tips).
- Stifado, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter, til det har fått en jevn stekeskorpe. Ha kjøttet over i stifadosausen. La kjøttet trekke i sausen i 3–4 minutter før servering.
- Tilbehør: Skyll, tørk og grovhakk persillen. Strø den over retten ved servering.
- Stifado: 400 g Potetmos: 150 g Energiinnhold: ca. 400 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).