Italiensk pizza med kylling, tomat, rødløk og spinat
20-30
Roede

Italiensk pizza med kylling, tomat, rødløk og spinat

Denne pizzaen lages med fullkornsbunn og er et sunt alternativ til lørdagskosen. Saftig kylling, tomater og frisk spinat er nydelig topping.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • hvete,
  • rug,
  • melk

Basisvarer

  • bakepapir (kan sløyfes)

Italiensk pizza

rødløk
Rødløk
1 stk
tomat
Tomat
1 stk
rød chili
Rød chili
½–1 stk
skivet kyllingfilet
Skivet kyllingfilet
200 g
potetkrydder
Potetkrydder (Sulfitt)
1 pakke
pizzabunn av fullkorn
Pizzabunn av fullkorn (Hvete, Rug)
1–2 stk
pizzasaus
Pizzasaus
½–1 pakke
revet ost
Revet ost (Melk)
1 pakke

Topping

spinat
Spinat
50 g
tomat
Tomat
1 stk

Dressing

lett urtedressing
Lett urtedressing (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 714 kcal
  • Fett 22 g
  • Karbohydrater 72 g
  • Protein 57 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag en deilig tomat- og spinatpestosaus ved å kjøre tomatene, spinaten, litt parmesan, olje og sitronsaft sammen med en stavmikser. Du kan også lage syltet rødløk til: Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en kjele. La rødløken trekke i laken frem til servering.

  1. Varm opp stekeovnen til 250 grader varmluft med undervarme. Bruk gjerne pizzafunksjonen hvis du har. 
  2. Italiensk pizza: Skrell rødløken. Kutt rødløken og tomaten i skiver. Kutt chilien i tynne skiver. Skjær kyllingen i mindre biter, og bland den sammen med potetkrydderet i en skål.
  3. Italiensk pizza, fortsettelse: Legg pizzabunnene på stekebrett med bakepapir, og fordel litt av pizzasausen på pizzabunnene. Topp pizzaene med den revne osten, rødløken, kyllingen, ønsket mengde av chilien og halvparten av tomatskivene. Stek pizzaene nederst i stekeovnen i 8–10 minutter, til de er gylne. Bytt plass på brettene underveis i steketiden.
  4. Topping: Skyll, tørk og kutt spinaten i mindre strimler. Kutt tomaten i terninger. Bland sammen grønnsakene i en skål, og server dem til pizzaen.
  5. Dressing: Server urtedressingen til pizzaen. 
  1. Pizza med topping: ½ pizza, Dressing: 1 ss Energiinnhold: ca. 460 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).