Kylling i sataysaus med fullkornsris og frisk kål- og gulrotsalat
25-35
Roede
Laktosefri
Glutenfri

Kylling i sataysaus med fullkornsris og frisk kål- og gulrotsalat

Dette er vår nye sataysaus uten nøtter! Er den ikke god? Frisk salat og mettende fullkornsris - sunt, digg og smaksrikt.

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • soya

Basisvarer

  • soyasaus
  • olje
  • salt
  • pepper

Ris

fullkornsris
Fullkornsris
125 g

Frisk kål- og gulrotsalat

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
rødløk
Rødløk
½ stk
delt kinakål
Delt kinakål
200 g
lime
Lime
½–1 stk
koriander
Koriander
1 bunt
Soyasaus (Soya)
1–2 ss

Kylling i sataysaus

strimlet kyllingfilet
Strimlet kyllingfilet
300 g
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
sataysaus uten nøtter
Sataysaus uten nøtter
1 pakke
Olje
1 ts
Soyasaus (Soya)
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 570 kcal
  • Fett 13 g
  • Karbohydrater 63 g
  • Protein 50 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rist sesamfrøene i et par minutter, i en tørr stekepanne, for mer smak.

  1. Ris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Frisk kål- og gulrotsalat: Skrell gulrøttene, rens rødløken og skyll kinakålen. Kutt gulrøttene og kinakålen i tynne strimler og rødløken i tynne skiver. Skyll korianderen, rist av vannet og grovhakk den. Bland sammen grønnsakene i en salatskål og vend inn 1–2 ss soyasaus, saften fra halve limen, og litt salt og pepper. Kutt resten av limen i båter, og server båtene til retten. 
  3. Kylling i sataysaus: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje (se tips). Stek kyllingstrimlene i 3–4 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. Strø over sesamfrøene underveis. Fordel sataysausen og 1 ss soyasaus over, og gi det hele et kjapt oppkok. 
  4. God middag!
  1. Kylling: 125 g Sataysaus: 1 ss Ris: 100 g Salat: 150 g Energiinnhold: ca. 450 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).