Pasta al forno med salsicciadeig og italiensk salat
30-40

Pasta al forno med salsicciadeig og italiensk salat

«Al forno» betyr bakt i ovnen. Dette kan minne om lasagne, men her får du aromatisk salsicciakjøtt og fine pastasløyfer istedenfor det tradisjonelle fyllet.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • sukker
  • salt
  • pepper
  • olje

Farfalle

pasta
Pasta (Hvete)
200 g

Pasta al forno

gul løk
Gul løk
1 stk
salsicciadeig
Salsicciadeig
300 g
tomatsausbase
Tomatsausbase
1 pakke
basilikum og oregano
Basilikum og oregano
1 pose
bechamelsaus
Bechamelsaus (Melk, Laktose)
250 g
revet Grande Premium
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
1 pakke
Vann
2 dl
Sukker
1 ts

Italiensk salat

rødkål
Rødkål
300 g
ruccola
Ruccola
50 g
balsamicovinaigrette
Balsamicovinaigrette
1 pakke
sitron
Sitron
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1154 kcal
  • Fett 52 g
  • Karbohydrater 116 g
  • Protein 55 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bland kjøttsausen inn i pastaen slik at den fordeler seg godt. Du kan servere pastaretten uten å gratinere den, med pastasausen til pastaen. Fersk basilikum er kjempegodt til denne pastaretten.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Farfalle: Tilbered pastaen som anvist på pakken.
  3. Pasta al forno: Skrell og grovhakk løken. Varm opp en vid kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter. Ha løken i pannen, og stek det hele i omtrent 5 minutter, rør om underveis. Tilsett tomatsausbasen og 2 dl vann. Kok opp, og la sausen småkoke i omtrent 2 minutter. Smak til med basilikum- og oreganokrydderet, 1 ts sukker, salt og pepper. 
  4. Pasta al forno, fortsettelse: Ha den kokte pastaen i en smurt ildfast form. Fordel kjøttsausen og bechamelsausen over pastaen, og topp med Grande Premium-osten. Stek pastaen i ovnen i omtrent 10 minutter.
  5. Italiensk salat: Skyll og kutt rødkålen i tynne strimler. Skyll og tørk ruccolaen. Bland sammen rødkålen og ruccolaen i en salatbolle, eller på et serveringsfat. Vend inn balsamicovinaigretten og saft fra sitronen. Smak til med salt og pepper. 
  6. Buona cena!