Pasta al forno med salsicciadeig og italiensk salat
4.1 (137)
Under 40 min
11 Ingredienser
«Al forno» betyr bakt i ovnen. Dette kan minne om lasagne, men her får du aromatisk salsicciakjøtt og fine pastasløyfer istedenfor det tradisjonelle fyllet.
«Al forno» betyr bakt i ovnen. Dette kan minne om lasagne, men her får du aromatisk salsicciakjøtt og fine pastasløyfer istedenfor det tradisjonelle fyllet.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- sukker
- vann
Pasta
200 g
Gul løk
1 stk
Salsicciadeig
300 g
Tomatsausbase
1 pakke
Basilikum og oregano
1 pose
Bechamelsaus
250 g
Revet Grande Premium
1 pakke
Vann
2 dl
Sukker
1 ts
Rødkål
300 g
Ruccola
50 g
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 1148 kcal
- Fett:
- 52 g
- Karbohydrater:
- 115 g
- Protein:
- 55 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bland kjøttsausen inn i pastaen slik at den fordeler seg godt. Du kan servere pastaretten uten å gratinere den, med pastasausen til pastaen. Fersk basilikum er kjempegodt til denne pastaretten.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Tilbered pastaen som anvist på pakken.
Skrell og grovhakk løken. Varm opp en vid kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter. Ha løken i pannen, og stek det hele i omtrent 5 minutter, rør om underveis. Tilsett tomatsausbasen og 2 dl vann. Kok opp, og la sausen småkoke i omtrent 2 minutter. Smak til med basilikum- og oreganokrydderet, 1 ts sukker, salt og pepper.
Ha den kokte pastaen i en smurt ildfast form. Fordel kjøttsausen og bechamelsausen over pastaen, og topp med Grande Premium-osten. Stek pastaen i ovnen i omtrent 10 minutter.
Skyll og kutt rødkålen i tynne strimler. Skyll og tørk ruccolaen. Bland sammen rødkålen og ruccolaen i en salatbolle, eller på et serveringsfat. Vend inn balsamicovinaigretten og saft fra sitronen. Smak til med salt og pepper.
God middag!