Kryddermarinerte svinestrimler i pitabrød med friske grønnsaker og yoghurtdressing
15-20

Kryddermarinerte svinestrimler i pitabrød med friske grønnsaker og yoghurtdressing

Krydret kjøtt, sprø grønnsaker og nydelig dressing i varme pitabrød. Dette er en rask og supergod rett som passer bra i en travel hverdag.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • hvete,
  • rug,
  • melk

Basisvarer

  • sukker
  • salt
  • pepper
  • olje

Grønnsaker

rødløk
Rødløk
½ stk
sitron
Sitron
½ stk
rød paprika
Rød paprika
1 stk
agurk
Agurk
½ stk
maiskorn
Maiskorn
1 pakke
tobladssalat
Tobladssalat
100 g
Sukker
½ ts

Yoghurtdressing

yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
persillade
Persillade (Sulfitt)
½–1 pakke

Kryddermarinerte svinestrimler

kryddermarinerte svinestrimler
Kryddermarinerte svinestrimler
300 g

Pitabrød

fullkornspita
Fullkornspita (Hvete, Rug)
4 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 783 kcal
  • Fett 23 g
  • Karbohydrater 95 g
  • Protein 49 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend inn 2 ss rømme eller crème fraîche når du steker kjøttet. Det gir et ekstra saftig resultat.

  1. Varm opp stekeovnen til 190 grader varmluft. 
  2. Grønnsaker: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Ha rødløken i en skål, og vend inn ½ ts sukker og saft fra sitronen. Rens paprikaen, og kutt den og agurken i terninger. Sil vannet av maiskornene. Skyll og tørk salaten. Ha alle grønnsakene og salaten i hver sin serveringsskål.
  3. Yoghurtdressing: Bland sammen yoghurten og kryddermiksen i en skål, og smak til med salt og pepper.
  4. Kryddermarinerte svinestrimler: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 4–5 minutter, eller til det er gjennomstekt. Snu på kjøttet underveis, og smak eventuelt til med salt.
  5. Pitabrød: Fukt pitabrødene, og stek dem i ovnen i 4–6 minutter før servering.
  6. God middag!