Laktosefri
Vegetar
Bulgogi med vegetardeig
i hjertesalat med spicy råkost og jasminrisNy oppskrift
Under 30 min
13 Ingredienser
Taco på koreansk vis, med plantebasert farse og en spicy sriracharåkost i sprø hjertesalat. Dette er spennende smaker for hele familien.
Taco på koreansk vis, med plantebasert farse og en spicy sriracharåkost i sprø hjertesalat. Dette er spennende smaker for hele familien.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Jasminris
150 g
Ingefær
1 bit
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Plantebasert kjøttdeig
300 g
Teriyakisaus
100 g
Gulrot
1 stk
Agurk
½ stk
Lime
½ stk
Srirachasaus
1 pakke
Olivenolje
1–2 ss
Hjertesalat
1 stk
Sesamfrø
1 pakke
Vårløk
½ pakke
Lime
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 662 kcal
- Fett:
- 17 g
- Karbohydrater:
- 88 g
- Protein:
- 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk en teskje til å skrelle ingefæren, så blir det mindre matsvinn.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell ingefæren, og finriv den på et rivjern. Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek den plantebaserte kjøttdeigen i 3–4 minutter. Tilsett ingefæren og hvitløken, og stek videre i 1 minutt. Krydre med salt og pepper. Ha i teriyakisausen, og la bulgogien stå på lav varme frem til servering.
Skrell gulroten, og kutt den og agurken i tynne skiver. Ha gulroten og agurken i en serveringsskål, og bland inn saften fra halve limen og 1–2 ss olivenolje. Smak til med srirachasausen og litt salt.
Kutt enden av hjertesalaten. Skyll bladene i kaldt vann, og tørk dem lett. Fordel salatbladene utover et serveringsfat som små skåler.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist sesamfrøene i 30–60 sekunder, eller til de har fått litt farge, og ha dem over på et lite fat. Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. Kutt resten av limen i båter.
Fyll salatskålene med risen og bulgogien. Topp med råkostsalaten, sesamfrøene og vårløken. Server limebåtene til retten.
God middag!