Chipotlekrydret ørret og ovnsbakt søtpotet med kålsalat og curry- og mangodressing
4.18 (255)
Under 30 min
7 Ingredienser
Saftig og krydret ørret servert med syrlig kålsalat og spicy curry- og mangodressing. Raskt, enkelt og utrolig godt.
Saftig og krydret ørret servert med syrlig kålsalat og spicy curry- og mangodressing. Raskt, enkelt og utrolig godt.
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Soya
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- soyasaus
Søtpotet
1 stk
Appelsin
½ stk
Rødkål
100–150 g
Bladpersille
½ bunt
Ørretfilet
150 g
Chipotlemiks
¼–½ pakke
Curry- og mangodressing
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 754 kcal
- Fett:
- 39 g
- Karbohydrater:
- 64 g
- Protein:
- 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også pannesteke fisken i 3–4 minutter på hver side i en middels varm stekepanne med litt smør.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt søtpoteten i lange tykke staver. Fordel søtpoteten i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek søtpoteten i ovnen i 15–20 minutter, til den er gyllen og gjennomstekt.
Skrell og kutt den halve appelsinen i biter. Kutt rødkålen i tynne strimler. Skyll og rist persillen. Plukk bladene av stilkene, og grovhakk dem. Bland sammen appelsinen, persillen og rødkålen i en skål, og smak til med soyasaus, olivenolje, salat og pepper.
Skyll fisken i kaldt vann og tørk den lett. Legg fisken i en ildfast form, og krydre den med litt av chipotlemiksen og salt. Stek fisken i ovnen i 8–10 minutter (se tips). Fisken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Server curry- og mangodressingen til retten.
God middag!