Chipotlekrydret ørret og ovnsbakt søtpotet med kålsalat og curry- og mangodressing

Chipotlekrydret ørret og ovnsbakt søtpotet med kålsalat og curry- og mangodressing

4.18 (255)
Under 30 min
7 Ingredienser
Saftig og krydret ørret servert med syrlig kålsalat og spicy curry- og mangodressing. Raskt, enkelt og utrolig godt.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • soyasaus
Søtpotet
1 stk
Appelsin
½ stk
Rødkål
100–150 g
Bladpersille
½ bunt
Ørretfilet
150 g
(Fisk)
Chipotlemiks
¼–½ pakke
Curry- og mangodressing
1 pakke
(Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
754 kcal
Fett:
39 g
Karbohydrater:
64 g
Protein:
36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også pannesteke fisken i 3–4 minutter på hver side i en middels varm stekepanne med litt smør.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
Skyll og kutt søtpoteten i lange tykke staver. Fordel søtpoteten i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek søtpoteten i ovnen i 15–20 minutter, til den er gyllen og gjennomstekt. 
 Skrell og kutt den halve appelsinen i biter. Kutt rødkålen i tynne strimler. Skyll og rist persillen. Plukk bladene av stilkene, og grovhakk dem. Bland sammen appelsinen, persillen og rødkålen i en skål, og smak til med soyasaus, olivenolje, salat og pepper.
Skyll fisken i kaldt vann og tørk den lett. Legg fisken i en ildfast form, og krydre den med litt av chipotlemiksen og salt. Stek fisken i ovnen i 8–10 minutter (se tips). Fisken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Server curry- og mangodressingen til retten. 
God middag!