Chili sin carne med guacamole, salat og fullkornsris
Glutenfri
Laktosefri
Vegetar

Chili sin carne

med guacamole, salat og fullkornsris
Ny oppskrift
Under 30 min
15 Ingredienser
Chili sin carne er en fyldig, vegetarisk gryte servert med fullkornsris, grønn salat og avokadodressing. En sunn og god middag!

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Olivenolje
    • olje
    • pepper
    • salt
    • vann
    Fullkornsris
    135 g
    Rødløk
    1 stk
    Kinesisk hvitløk
    ¼ stk
    Gulrøtter
    2 stk
    Svarte bønner
    1 pakke
    Maiskorn
    1 pakke
    Rød paprika
    1 stk
    Three spice
    ½–1 pakke
    Chiliflak
    1 pakke
    Moste tomater
    350 ml
    Vann
    ¼ dl
    Guacamole
    1 pakke
    Lime
    ½ stk
    Tobladssalat
    50 g
    Lime
    ½ stk
    Tortillachips
    1 pakke
    Næringsberegning (per porsjon)
    Energi:
    856 kcal
    Fett:
    29 g
    Karbohydrater:
    122 g
    Protein:
    27 g
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Smak til chili sin carnen med litt kakao eller mørk sjokolade for ekstra god smak.

    Tilbered risen som anvist på pakken.
    Skrell og finhakk rødløken og hvitløken. Skrell og kutt gulrøttene i små terninger. Sil laken av de sorte bønnene og maisen, og skyll bønnene i kaldt vann. Rens og kutt paprikaen i terninger.
     Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rødløken i 2–3 minutter, til den er gyllen. Tilsett tacokrydderet, ønsket mengde av chiliflakene og ¼ dl vann, og la det småkoke i 1–2 minutter. Ha i hvitløken, de sorte bønnene, gulrøttene, maisen og de moste tomatene, og la alt småkoke videre i 10–12 minutter. Ha i paprikaterningene når det gjenstår 3–4 minutter av koketiden. Smak til med salt og pepper.
     Ha guacamolen i en liten serveringsskål. Smak til med salt, pepper og saft fra halve limen.
     Skyll og tørk tobladssalaten. Ha salaten i en skål, og vend inn litt olivenolje og salt.
     Kutt resten av limen i båter, og server limebåtene og tortillachipsene til retten. 
    God middag!