Glutenfri
Elgkarbonader med ratatouille
og villrisNy oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Den deilige franske ratatouillen som bugner av smaker er perfekt tilbehør til de varme elgekarbonadene.
Den deilige franske ratatouillen som bugner av smaker er perfekt tilbehør til de varme elgekarbonadene.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- sukker
- vann
Villris
125 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Rødløk
1 stk
Aubergine
1 stk
Squash
1 stk
Hakkede tomater
1 boks
Oksebuljong
1 pakke
Oregano
1 pakke
Vann
1 dl
Elgkarbonader (inneholder svin)
360 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 656 kcal
- Fett:
- 20 g
- Karbohydrater:
- 81 g
- Protein:
- 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend grønnsakene i litt olje, salt og pepper, og stek dem i ovnen ved 220 grader i omtrent 10 minutter for mer smak. Ha dem deretter i tomatsausen.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell hvitløken og rødløken. Finhakk hvitløken, og kutt rødløken, auberginen og squashen i terninger. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene i 5 minutter. Tilsett de hakkede tomatene, og la det hele surre i 1 minutt. Ha i 1 dl vann, oksebuljongen og basilikum- og oreganokrydderet. La ratatouillen småkoke i 5 minutter, og smak til med sukker, salt og pepper.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek elgkarbonadene 2–3 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme.
God middag!