Elgkarbonader med ratatouille og villris
Glutenfri

Elgkarbonader med ratatouille

og villris
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Den deilige franske ratatouillen som bugner av smaker er perfekt tilbehør til de varme elgekarbonadene.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
  • vann
Villris
125 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Rødløk
1 stk
Aubergine
1 stk
Squash
1 stk
Hakkede tomater
1 boks
Oksebuljong
1 pakke
Oregano
1 pakke
Vann
1 dl
Elgkarbonader (inneholder svin)
360 g
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
656 kcal
Fett:
20 g
Karbohydrater:
81 g
Protein:
39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend grønnsakene i litt olje, salt og pepper, og stek dem i ovnen ved 220 grader i omtrent 10 minutter for mer smak. Ha dem deretter i tomatsausen.

Tilbered risen som anvist på pakken.
 Skrell hvitløken og rødløken. Finhakk hvitløken, og kutt rødløken, auberginen og squashen i terninger. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene i 5 minutter. Tilsett de hakkede tomatene, og la det hele surre i 1 minutt. Ha i 1 dl vann, oksebuljongen og basilikum- og oreganokrydderet. La ratatouillen småkoke i 5 minutter, og smak til med sukker, salt og pepper. 
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek elgkarbonadene 2–3 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme. 
God middag!