Fiskegrateng med råkost, appelsin og kokte poteter
25-35

Fiskegrateng med råkost, appelsin og kokte poteter

Fiskegratengen vår er like populær, uke etter uke. Den gir en følelse av å være helt hjemmelaget, selv om det også er en av våre enkleste retter.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper

Kokte poteter

poteter
Poteter
350 g

Fiskegrateng

fiskegrateng
Fiskegrateng (Fisk, Hvete, Melk, Laktose)
650 g
panering
Panering
1 pakke
Smør (Melk)
2–3 ss

Råkost

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
appelsin
Appelsin
1 stk

Tilbehør

bladpersille
Bladpersille
1 bunt
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 861 kcal
  • Fett 36 g
  • Karbohydrater 99 g
  • Protein 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha gjerne litt purre, vårløk eller gressløk i det smeltede smøret før servering.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
  2. Kokte poteter: Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
  3. Fiskegrateng: Ha fiskegratengen i en smurt ildfast form, og jevn den ut med en slikkepott. Dryss over paneringen, og fordel 2–3 ss smør på toppen. Stek gratengen i ovnen i omtrent 30 minutter.
  4. Råkost: Grovriv gulrøttene på et rivjern. Skrell og kutt appelsinen i biter. Bland sammen gulrøttene og appelsinbitene i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
  5. Smeltet smør: Smelt 2–3 ss smør i en liten kjele (se tips).
  6. Tilbehør: Skyll, tørk og finhakk persillen. Strø den over retten ved servering.