Krydret svinefilet med soppsaus, ovnsbakte grønnsaker og rørte tyttebær
25-35

Krydret svinefilet med soppsaus, ovnsbakte grønnsaker og rørte tyttebær

Mørt filetstykke av svin er aldri feil, spesielt ikke når den serveres med en fyldig soppsaus. Kos deg litt ekstra med denne deilige retten.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Ovnsbakte grønnsaker

poteter
Poteter
350 g
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
purre
Purre
1 stk

Krydret svinefilet

filetstykke av svin
Filetstykke av svin
300 g
persillade
Persillade (Sulfitt)
1 pakke

Soppsaus

aromasopp
Aromasopp
100 g
soppsaus
Soppsaus (Soya, Hvete, Melk, Laktose)
1 pakke
Smør (Melk)
1 ss

Tilbehør

rørte tyttebær
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 541 kcal
  • Fett 15 g
  • Karbohydrater 58 g
  • Protein 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sett inn et steketermometer i kjøttet om du har, og stek kjøttet til det har 64 grader i kjernetemperatur. La kjøttet hvile til kjernetemperaturen ligger på 68–70 grader.

  1. Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft.    
  2. Ovnsbakte grønnsaker: Kutt potetene i båter. Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Del purren i to på langs, skyll den godt innvendig, og kutt den i tykke skiver. Fordel potetene, gulrøttene og purren utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og møre.   
  3. Krydret svinefilet: Krydre kjøttet med pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side, til det er gyllent.
  4. Krydret svinefilet, fortsettelse: Legg kjøttet over i en ildfast form, krydre det med kryddermiksen, og stek det i ovnen i 12–15 minutter (se tips). Ta kjøttet ut av ovnen, og la det hvile i 5–10 minutter før du skjærer det i skiver.
  5. Soppsaus: Børst soppen fri for jord, og kutt den i skiver. Varm opp en kjele til høy varme. Stek soppen i 3–4 minutter, til den har sluppet væske og blitt tørr igjen. Tilsett 1 ss smør, og stek videre i 3–4 minutter, til soppen er gyllen.  
  6. Soppsaus, fortsettelse: Skru ned til middels varme, ha i soppsausen, og kok opp under omrøring. Smak til med salt og pepper.  
  7. Tilbehør: Server de rørte tyttebærene til retten.