Lakseburger med grov sennep, marinert løk, tomatsalat i cæsardressing og urtefries
20-30
Laktosefri

Lakseburger med grov sennep, marinert løk, tomatsalat i cæsardressing og urtefries

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • bygg,
  • fisk,
  • hvete,
  • rug,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • eplesider- eller hvitvinseddik
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt

Urtefries

poteter
Poteter
350 g
urtemiks
Urtemiks (Sulfitt)
½ pakke

Marinert løk

rødløk
Rødløk
1 stk
Eplesider- eller hvitvinseddik
1 ss

Tomatsalat i cæsardressing

tomat
Tomat
1 stk
strimlet kålsalat
Strimlet kålsalat
120 g
cæsardressing
Cæsardressing (Fisk, Sulfitt, Egg, Sennep, Melk)
1 pakke

Lakseburger med grov sennep

lakseburger
Lakseburger (Fisk)
1 pakke
grov sennep
Grov sennep (Sulfitt, Sennep)
1 glass

Hamburgerbrød

grove hamburgerbrød
Grove hamburgerbrød (Soya, Bygg, Hvete, Rug)
2 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 853 kcal
  • Fett 45 g
  • Karbohydrater 71 g
  • Protein 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek gjerne snittflaten på hamburgerbrødene i litt olje over høy varme i 30 sekunder.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
  2. Urtefries: Skyll og kutt potetene i staver. Fordel potetstavene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn urtemiksen og litt olje. Stek potetene i ovnen i omtrent 20 minutter. Snu på potetene 1–2 ganger underveis i steketiden.  
  3. Marinert løk: Skrell og kutt løken i så tynne ringer du klarer. Bruk gjerne en mandolin hvis du har det. Skyll løken i kaldt vann, og ha den i en skål. Vend inn 1 ss eddik og litt salt, og la løken marinere på kjøkkenbenken frem til servering. 
  4. Tomatsalat i cæsardressing: Skyll og kutt tomaten i grove biter. Ha tomatbitene, kålsalaten og cæsardressingen i en bolle, og vend sammen.     
  5. Lakseburger med grov sennep: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek lakseburgerne i 2 minutter på hver side. Smør sennepen på lakseburgerne og la dem hvile i stekepannen i 2 minutter før servering.   
  6. Hamburgerbrød: Varm burgerbrødene i ovnen i omtrent 2 minutter. 
  7. Vel bekomme!