15-20
Laktosefri
Glutenfri
Asiatisk kylling og sopp med sesamstekt brokkoli, jasminris og speilegg
Brokkoli og kylling er et klassisk par, her servert i asiatisk drakt. En rett full av smaker, toppet med et deilig speilegg.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- egg,
- soya
Basisvarer
- sukker
- vann
- eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- olje
- soyasaus
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- pepper
Jasminris
Jasminris
125 g
Asiatisk kylling og sopp
Sjampinjong
100 g
Vårløk
½ pakke
Ingefær
½ bit
Hvitløksfedd
1 stk
Maisstivelse
1 pakke
Skivet kyllingfilet
300 g
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Sukker
2 ss
Vann
2½ dl
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
1 ss
Olje
2 ss
Soyasaus (Soya)
2 ss
Sesamstekt brokkoli
Brokkoli
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Topping
Egg (Egg)
2 stk
Vårløk
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 793 kcal
- Fett 26 g
- Karbohydrater 80 g
- Protein 60 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
- Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Asiatisk kylling og sopp: Børst soppen fri for jord, og kutt den i to. Skyll og kutt vårløken i skiver. Skrell ingefæren og hvitløken, og finriv dem på et rivjern. Bland ingefæren, hvitløken, maisstivelsen, 2 ss sukker, 2½ dl vann, 1 ss eddik, 2 ss olje og 2 ss soyasaus i en liten skål.
- Sesamstekt brokkoli: Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Skrell og finhakk hvitløken. Fordel brokkolien, hvitløken og sesamfrøene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brokkolien i ovnen i 10–12 minutter, til den er mør.
- Asiatisk kylling og sopp, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen 3–4 minutter, til den har fått litt stekeskrope. Ha i soppen, og stek videre i 4–5 minutter, til soppen er gyllen og kyllingen er gjennomstekt. Ha i sausen fra punkt 3, halvparten av vårløken og sesamfrøene. La det hele koke i 1–2 minutter. Ha kyllingen og soppen over i en serveringsskål.
- Topping: Skyll stekepannen, varm den opp til middels høy varme, og ha i litt olje. Knekk eggene i pannen, og stek dem i 2–3 minutter, til eggehviten har stivnet. Topp retten med speileggene og resten av vårløken.