Hakkebøf med soppsaus og grov potet- og sellerimos
35-45

Hakkebøf med soppsaus og grov potet- og sellerimos

Nyt denne danske tradisjonsretten en dag du har litt ekstra tid. Familien vil juble over de trivelige kjøttkakene vi har adoptert fra nabolandet.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk,
  • soya,
  • selleri

Basisvarer

  • melk
  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Potet- og sellerimos

poteter
Poteter
350 g
sellerirot
Sellerirot (Selleri)
300 g
Melk (Melk)
1 dl
Smør (Melk)
1 ss

Ovnsbakte grønnsaker

rødbeter
Rødbeter
2 stk
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk

Hakkebøf

kjøttdeig
Kjøttdeig
300 g

Soppsaus

soppsaus
Soppsaus (Soya, Hvete, Melk, Laktose)
1 pakke

Tilbehør

bladpersille
Bladpersille
1 bunt
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 658 kcal
  • Fett 31 g
  • Karbohydrater 56 g
  • Protein 39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Potet- og sellerimos: Skrell og kutt potetene i to. Skrell og kutt selleriroten i store biter. Kok potetene og selleriroten i usaltet vann 15–20 minutter, til de er gjennomkokte.
  3. Ovnsbakte grønnsaker: Skrell og kutt rødbetene og gulrøttene i gove biter. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er møre.
  4. Potet- og sellerimos, fortsettelse: Sil vannet av potetene og sellerien, og la dem dampe av seg i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss smør. Spe på med 1 dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potet- og sellerimosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
  5. Hakkebøf: Form kjøttdeigen til to tykke hakkebøfer, og krydre med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stekk hakkebøfene i 2 minutter på hver side. Skru ned til middels varme, og stek bøfene videre i 5–6 minutter på hver side. Snu dem gjerne flere ganger. La hakkebøfene hvile frem til servering.
  6. Soppsaus: Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
  7. Tilbehør: Skyll persillen, rist av vannet, og grovhakk den. Server persillen til retten.