Mørkokt svinenakke med estragonsmør, hvitløksbakte gulrøtter og potetmos
30-40
Glutenfri

Mørkokt svinenakke med estragonsmør, hvitløksbakte gulrøtter og potetmos

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper

Hvitløksbakte gulrøtter

gulrøtter
Gulrøtter
400 g
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk

Potetmos

rustikk potetmos med timian
Rustikk potetmos med timian (Melk, Laktose)
500 g

Svinenakke og sopp i estragonsmør

sjampinjong
Sjampinjong
100 g
estragon
Estragon
½ bunt
mørkokt svinenakke
Mørkokt svinenakke
350 g
kryddersmør
Kryddersmør (Melk, Laktose)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 869 kcal
  • Fett 58 g
  • Karbohydrater 47 g
  • Protein 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt av estragonen sammen med gulrøttene og hvitløken for mer smak.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Hvitløksbakte gulrøtter: Skrell og kutt gulrøttene i to eller fire på langs. Skrell og kutt hvitløken i grove biter. Ha gulrøttene og hvitløken i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er møre.
  3. Potetmos: Ha posen med potetmos i en kjele, og dekk den med vann. Kok opp, og la posen trekke i vannet på middels høy varme i omtrent 10 minutter, eller til resten av retten er klar.
  4. Svinenakke og sopp i estragonsmør: Rens og kutt soppen i fire. Skyll og grovhakk estragonen. Kutt svinenakken i to. Ta vare på kraften fra pakkene. 
  5. Svinenakke og sopp i estragonsmør, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen i 3 minutter, og krydre med litt salt og pepper. Legg soppen over på en tallerken. Ha i litt ny olje, og stek svinekjøttet i 2 minutter på hver side. Skru ned varmen til middels lav varme og ha i kryddersmøret, estragonen og kraften fra pakkene. Øs smøret over kjøttet og ha soppen tilbake i stekepannen. La det stå på lav varme til resten av retten er klart.
  6. Potetmos, fortsettelse: Ha potetmosen over i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
  7. God middag!