25-35
Glutenfri
Butter chicken med korianderris og mangochutney
En favoritt fra India. Saftig kylling, en varmende, fyldig og smakfull saus, og sødmefylte grønnsaker. Vi blir aldri lei!
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk
Basisvarer
- vann
- smør
- salt
- pepper
- olje
Korianderris
Basmatiris
125 g
Koriander
½ bunt
Kylling
Skivet kyllingfilet
300 g
Yoghurt (Melk, Laktose)
150 g
Butter chicken-paste
½ glass
Ovnsbakte grønnsaker
Rødløk
1 stk
Hvitløksfedd
2 stk
Rød paprika
1 stk
Sitron
½ stk
Butter chicken
Tomatpuré
½ pakke
Butter chicken-paste
½ glass
Lett crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
Koriander
½ bunt
Vann
1 dl
Smør (Melk)
2 ss
Tilbehør
Sitron
½ stk
Mangochutney
1 glass
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 911 kcal
- Fett 31 g
- Karbohydrater 103 g
- Protein 56 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp gjerne retten med noen ristede cashewnøtter.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Korianderris: Tilbered risen som anvist på pakken. Skyll korianderen, og finhakk bladene og stilkene hver for seg. Ha stilkene i kjelen sammen med risen. Bladene skal du bruke senere.
- Kylling: Skjær kyllingen i mindre biter. Ha den over i en ildfast form, og bland inn yoghurten, halve pakken med butter chicken-pasten og litt salt og pepper. Mariner kyllingen i 5 minutter. Stek den deretter i ovnen i 8–10 minutter.
- Ovnsbakte grønnsaker: Skrell og kutt rødløken i grove biter. Skrell og kutt hvitløken i fire. Skyll og kutt paprikaen i grove biter. Skyll sitronen, og finriv sitronskallet (kun det gule) på et rivjern. Ha grønnsakene i en ildfast form, og vend inn litt olje, sitronskallet, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 10–12 minutter.
- Butter chicken: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og stek tomatpuréen i 2–3 minutter. Ha i ønsket mengde av butter chicken-pasten. Rør inn crème fraîchen og 1 dl vann, og la det hele småkoke i omtrent 10 minutter. Tilsett i 2 ss smør, én spiseskje av gangen. Ha i kyllingen, og bland inn korianderbladene.
- Tilbehør: Kutt sitronen i båter, og server båtene og mangochutneyen til retten.