Butter chicken med korianderris og mangochutney
25-35
Glutenfri

Butter chicken med korianderris og mangochutney

En favoritt fra India. Saftig kylling, en varmende, fyldig og smakfull saus, og sødmefylte grønnsaker. Vi blir aldri lei!

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • smør
  • salt
  • pepper
  • olje

Korianderris

basmatiris
Basmatiris
125 g
koriander
Koriander
½ bunt

Kylling

skivet kyllingfilet
Skivet kyllingfilet
300 g
yoghurt
Yoghurt (Melk, Laktose)
150 g
butter chicken-paste
Butter chicken-paste
½ glass

Ovnsbakte grønnsaker

rødløk
Rødløk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
2 stk
rød paprika
Rød paprika
1 stk
sitron
Sitron
½ stk

Butter chicken

tomatpuré
Tomatpuré
½ pakke
butter chicken-paste
Butter chicken-paste
½ glass
lett crème fraîche
Lett crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
koriander
Koriander
½ bunt
Vann
1 dl
Smør (Melk)
2 ss

Tilbehør

sitron
Sitron
½ stk
mangochutney
Mangochutney
1 glass
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 911 kcal
  • Fett 31 g
  • Karbohydrater 103 g
  • Protein 56 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Topp gjerne retten med noen ristede cashewnøtter.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Korianderris: Tilbered risen som anvist på pakken. Skyll korianderen, og finhakk bladene og stilkene hver for seg. Ha stilkene i kjelen sammen med risen. Bladene skal du bruke senere.
  3. Kylling: Skjær kyllingen i mindre biter. Ha den over i en ildfast form, og bland inn yoghurten, halve pakken med butter chicken-pasten og litt salt og pepper. Mariner kyllingen i 5 minutter. Stek den deretter i ovnen i 8–10 minutter.
  4. Ovnsbakte grønnsaker: Skrell og kutt rødløken i grove biter. Skrell og kutt hvitløken i fire. Skyll og kutt paprikaen i grove biter. Skyll sitronen, og finriv sitronskallet (kun det gule) på et rivjern. Ha grønnsakene i en ildfast form, og vend inn litt olje, sitronskallet, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 10–12 minutter.
  5. Butter chicken: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og stek tomatpuréen i 2–3 minutter. Ha i ønsket mengde av butter chicken-pasten. Rør inn crème fraîchen og 1 dl vann, og la det hele småkoke i omtrent 10 minutter. Tilsett i 2 ss smør, én spiseskje av gangen. Ha i kyllingen, og bland inn korianderbladene.
  6. Tilbehør: Kutt sitronen i båter, og server båtene og mangochutneyen til retten.