Saftig kyllingburger med chilimajones og ovnsbakte søtpotetfries
20-30
Laktosefri

Saftig kyllingburger med chilimajones og ovnsbakte søtpotetfries

En saftig burger med ovnsbakt kyllingbryst. Med barbecuesausen som er full av smak, en sprø salat og søtpotetfries er dette skikkelig comfort food.

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • sennep,
  • bygg,
  • hvete,
  • rug,
  • soya

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Søtpotetfries

søtpotet
Søtpotet
1 stk
maisstivelse
Maisstivelse
½ pakke
Olje
1 ss

Ovnsbakt kyllingfilet

kyllingbryst med skinn
Kyllingbryst med skinn
300 g

Grønnsaker

hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
rødløk
Rødløk
½ stk
tomat
Tomat
1 stk

Hamburgerbrød og tilbehør

grove hamburgerbrød
Grove hamburgerbrød (Soya, Bygg, Hvete, Rug)
2 stk
chilimajones
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
barbecuesaus
Barbecuesaus
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 774 kcal
  • Fett 34 g
  • Karbohydrater 73 g
  • Protein 45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Topp burgeren med favorittosten din. Her passer det godt med alt fra en skive gulost til cheddar eller blåmuggost.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Søtpotetfries: Skyll og kutt søtpoteten i centimetertykke staver. Legg søtpotetstavene i kaldt vann i 5–10 minutter. Hell av vannet, og tørk dem med kjøkkenpapir. Ha søtpotetstavene i en bolle, og vend inn 1 ss olje, litt salt og maisstivelsen. Fordel søtpotetstavene utover et stekebrett med bakepapir, og stek dem i ovnen i omtrent 20 minutter, eller de er gylne. Vend på dem underveis i steketiden.
  3. Ovnsbakt kyllingfilet: Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2 minutter på hver side, til den er gyllen. Ha kyllingen over i en ildfast form, og stek den i ovnen i 10–15 minutter. Steketiden avhenger av størrelsen på kyllingen. Skjær kyllingen i to på langs.
  4. Grønnsaker: Skyll og tørk salaten. Skrell og kutt rødløken i skiver. Skyll og kutt tomaten i skiver. Legg grønnsakene på en stor tallerken.
  5. Hamburgerbrød: Varm hamburgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter.
  6. Servering: Sett sammen kyllingburgere av hamburgerbrødene, grønnsakene, kyllingen, chilimajonesen og barbecuesausen.