30-40
Gulasj med lune multibrød og rømme
Gulasj er en varmende ungarsk gryterett med storfekjøtt, paprika og potet, og er en typisk rett du finner på afterskien.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- rug,
- melk
Basisvarer
- vann
- salt
- pepper
- olje
Gulasj
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Gulrot
1 stk
Rød paprika
1 stk
Poteter
350 g
Kjøttdeig
300 g
Tomatpuré
½ pakke
Røkt chilimix
½ pakke
Oksebuljong
1 pakke
Paprikakrydder
½ pakke
Vann
5 dl
Multibrød
Rustikke multibrød (Hvete, Rug)
2 stk
Topping
Bladpersille
½ bunt
Lettrømme (Melk, Laktose)
150 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 879 kcal
- Fett 39 g
- Karbohydrater 87 g
- Protein 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha mer vann i gulasjen hvis du synes den er kraftig på smak, eller ønsker den mer som en suppe.
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
- Gulasj, forberedelse: Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skrell og kutt gulroten i skiver. Skyll og kutt paprikaen og potetene i små terninger.
- Gulasj: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek den i 2–3 minutter, til den er gjennomstekt. Sett kjøttdeigen til side.
- Gulasj, fortsettelse: Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og hvitløken i omtrent 2 minutter, til løken er blank. Ha i tomatpuréen, og stek videre i 1 minutt. Tilsett gulroten, paprikaen, potetene, det røkte chilikrydderet, kjøttdeigen, oksebuljongen, paprikapulveret og 5 dl vann. La gulasjen småkoke på middels lav varme i omtrent 20 minutter, til potetene er gjennomkokte. Smak til med salt og pepper (se tips).
- Multibrød: Tilbered multibrødene som anvist på pakken.
- Topping: Skyll, tørk og grovhakk persillen. Topp gulasjen med rømmen og persillen, og server multibrødene til retten.