Pannestekt svinenakke med aromasopprisotto, sprø grønnkålchips og basilikumpesto
35-45
Glutenfri

Pannestekt svinenakke med aromasopprisotto, sprø grønnkålchips og basilikumpesto

Denne smakfulle retten med sopprisotto, saftig svinenakke, pesto og sprø grønnkålschips metter godt etter skituren.

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • egg,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • smør
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper

Aromasopprisotto

grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
aromasopp
Aromasopp
100 g
risottoris
Risottoris
150 g
Grana Padano
Grana Padano (Egg, Melk)
1 pakke
sitron
Sitron
½ stk
Vann
4½ dl
Smør (Melk)
1 ss

Grønnkålchips

strimlet grønnkål
Strimlet grønnkål
1 pakke

Pannestekt svinenakke

rødløk
Rødløk
1 stk
svinenakke
Svinenakke
300 g
persillade
Persillade (Sulfitt)
1 pakke
sitron
Sitron
½ stk

Tilbehør

basilikumpesto
Basilikumpesto (Egg, Melk)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 861 kcal
  • Fett 45 g
  • Karbohydrater 72 g
  • Protein 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ønsker du ikke å lage chips av grønnkålen, kan du steke den raskt i en stekepanne med litt smør.

  1. Varm opp stekeovnen til 150 grader varmluft.
  2. Aromasopprisotto, forberedelse: Kok opp en kjele med 4½ dl vann, og ha i grønnsaksbuljongen. Skrell og finhakk sjalottløken. Børst soppen fri for jord, og kutt den i fire.
  3. Aromasopprisotto: Varm opp en mellomstor kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og soppen i omtrent 3 minutter, eller til løken er blank. Tilsett risottorisen, og stek videre i omtrent 1 minutt. Spe på med buljongvannet, litt etter litt, under omrøring. La risottoen småkoke på middels lav varme i 15 minutter. Rør i risottoen av og til.  
  4. Grønnkålchips: Skyll grønnkålen i kaldt vann, fjern stilkene og tørk bladene med kjøkkenpapir. Fordel grønnkålen utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnkålen i ovnen i omtrent 10 minutter (se tips). Vend litt på grønnkålen halvveis inn i grønnkålens steketid.
  5. Pannestekt svinenakke: Skrell og kutt rødløken i skiver. Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet og løken i omtrent 3 minutter på begge sider, eller til kjøttet er gjennomstekt. Ta stekepannen av varmen. Krydre kjøttet med kryddermiksen, og press over saften fra den halve sitronen. La kjøttet hvile i stekepannen frem til servering.      
  6. Aromasopprisotto, fortsettelse: Finriv Grana Padano-osten på et rivjern. Vend osten og 1 ss smør inn i risottoen. Smak til med salt, pepper og saften fra resten av sitronen. Ha litt vann i risottoen hvis du synes at det trengs. 
  7. Tilbehør: Server basilikumpestoen til retten.