Pizzoccheri – tagliatelle i kremet ostesaus med salviepoteter og savoykål
20-30
Vegetar

Pizzoccheri – tagliatelle i kremet ostesaus med salviepoteter og savoykål

Pizzoccheri er en pastarett fra Nord-Italia med potet, kål og smeltet ost. Vi bruker tagliatelle, men tradisjonelt er pastaen laget av bokhvete.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • pastavann
  • olje
  • salt
  • pepper

Salviepoteter

poteter
Poteter
250 g
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
salvie
Salvie
½ bunt

Kremet ostesaus

grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
lett crème fraîche
Lett crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
revet Grande Premium
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
1 pakke
Vann
1 dl

Tagliatelle og savoykål

tagliatelle
Tagliatelle (Hvete)
190 g
frisk savoykålblanding
Frisk savoykålblanding
300 g
Pastavann
1 dl

Til servering

revet ost
Revet ost (Melk)
100 g
potetkrydder
Potetkrydder (Sulfitt)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 886 kcal
  • Fett 35 g
  • Karbohydrater 104 g
  • Protein 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann til koking av pastaen og kålblandingen.  
  2. Salviepoteter: Skyll og kutt potetene i skiver. Skrell og kutt hvitløken i tynne skiver. Skyll salvien. 
  3. Salviepoteter, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek potetene i omtrent 4 minutter på hver side, eller til de er gylne. Tilsett hvitløken og salvien, og stek det hele videre i omtrent 2 minutter, eller til hvitløken og salvien er sprø. Krydre med salt og pepper.      
  4. Kremet ostesaus: Kok opp 1 dl vann og grønnsaksbuljongen i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og rør inn crème fraîchen og Grande Premium-osten. Smak til med pepper. 
  5. Tagliatelle og savoykål: Kok pastaen som anvist på pakken i vannet fra punkt 1. Ha i kålblandingen når det gjenstår omtrent 3 minutter av pastaens koketid. Sil vannet av pastaen og kålen når de er ferdigkokt, men spar på 1 dl av pastavannet.
  6. Servering: Vend pastaen og kålblandingen inn i ostesausen, og spe på med 1 dl pastavann. Fordel pastaen på tallerkener, og topp med salviepotetene. Dryss over den revne osten og potetkrydderet. 
  7. God middag!