Urtestekt kyllingfilet med ovnsbakte rotgrønnsaker og bearnéssaus
25-35

Urtestekt kyllingfilet med ovnsbakte rotgrønnsaker og bearnéssaus

Dette er en kjent favoritt i mange hjem. Saftig kyllingfilet, toppet med en fyldig bearnéssaus, er en enkel og skikkelig god kombinasjon av smaker.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • bygg,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Ovnsbakte rotgrønnsaker og poteter

poteter
Poteter
350 g
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
kålrot
Kålrot
300 g

Urtestekt kyllingfilet

kyllingbryst med skinn
Kyllingbryst med skinn
300 g
urtemiks
Urtemiks (Sulfitt)
1 pakke

Bearnéssaus

bearnéssaus
Bearnéssaus (Fisk, Egg, Bygg, Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 607 kcal
  • Fett 30 g
  • Karbohydrater 47 g
  • Protein 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek potetene og grønnsakene med et helt hvitløksfedd. Behold skallet på hvitløken, og klem hvitløken litt sammen med den brede siden av en kniv. Du kan også ha i litt ferske urter for ekstra god smak.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Ovnsbakte rotgrønnsaker og poteter: Skyll og kutt potetene i båter. Skrell og kutt gulrøttene og kålroten i jevnstore staver. Fordel potetene, gulrøttene og kålroten utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper (se tips). Stek potetene og rotgrønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og møre. 
  3. Urtestekt kyllingfilet: Krydre kyllingen med urtemiksen, og litt salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2 minutter på hver side, til den er gyllen.  
  4. Urtestekt kyllingfilet, fortsettelse: Legg kyllingen over i en ildfast form, og stek den i ovnen i 10–15 minutter, eller til den er gjennomstekt. Steketiden avhenger av størrelsen på kyllingbrystet. Hvis du har et steketermometer, kan du steke kyllingen til den har en kjernetemperatur på 68 grader.
  5. Bearnéssaus: Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.  
  6. God middag!