Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje
- hvitløk
- salt
- smør
Potetmos
400 g
Salt
Torskefilet
400 g
Tomatpesto
½ pakke
Hakkede tomater
½ boks
Sjalottløk
1 stk
Hvitløk
1 fedd
Sitron
½ stk
Extra virgin olivenolje
2–3 ss
Sukkererter
1 pakke
Smør
1 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
MINI-KOKKEN: Vask hendene før du starter. Finn frem en liten bolle og en spiseskje. Ha tomatpesto, olje og hakkede tomater i bollen. Rør godt. En voksen kan hjelpe deg med å hakke løk og hvitløk. Bland inn løken. Fordel tomatblandingen over torsken. Nå har torsken fått tomater på taket!
Sett ovnen på 200 grader varmluft.
Sett over en stor kjele med vann til potetmosen og en kjele med lettsaltet vann til sukkerertene. Legg posen med potetmos i vannet og la den koke i omtrent 15 minutter. Løft posen opp av vannet, hold i den med et kjøkkenhåndkle og klipp opp på toppen. Hell potetmosen forsiktig tilbake i kjelen tømt for vann eller i et serveringsfat.
Finhakk sjalottløk og hvitløk. Bland tomatpesto og olivenolje i en liten bolle slik at pestoen løser seg opp. Bland inn hakkede tomater, sjalottløk og hvitløk. Smak til med salt, pepper og sitron.
Krydre fisken med salt og pepper og legg den på et oljet stekebrett eller i en oljet ildfast form. Fordel tomatblandingen utover fisken. Sett formen i ovnen og bak fisken i omtrent 12 minutter. Sjyen som dannes i bunnen av formen fungerer som saus til retten.
Kok sukkerertene i 1–2 minutter. Hell av vannet, ha på smør og server straks.
Server ovnsbakt torsk med tomatpesto, potetmos og sukkererter.
God middag!