Fiskeboller i hvit saus med spinat og karristekt blomkål
Roede
Glutenfri

Fiskeboller i hvit saus

med spinat og karristekt blomkål
4.13 (98)
Under 30 min
7 Ingredienser
En vri på de klassiske fiskebollene i hvit saus. Her med karristekt blomkål, spinat og kokte poteter.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Poteter
350 g
Fiskeboller i hvit saus
800 g
(Fisk, Melk, Laktose)
Spinat
100 g
Gul løk
1 stk
Blomkål
1 stk
Karri
1 pakke
Sitron
½ stk
Olje
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
796 kcal
Fett:
37 g
Karbohydrater:
76 g
Protein:
40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek blomkålen i ovnen med litt olje og karri ved 220 grader i 15–20 minutter. Smak til sausen med litt revet muskat.

 Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Varm opp fiskebollene i en kjele på middels varme under omrøring. La dem trekke i omtrent 10 minutter, til de er gjennomvarme. Skyll, tørk og kutt spinaten i mindre biter. Ha spinaten i kjelen sammen med fiskebollene rett før servering. Vend om til spinaten har falt sammen. 
 Skrell og finhakk løken, og kutt blomkålen i små buketter (se tips). Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken i omtrent 2 minutter, til den er blank. Tilsett blomkålen, og stek den i 5–8 minutter, til den er gyllen og mør. Rør inn ønsket mengde av karrien. Smak til med salt og pepper.
Kutt den halve sitronen i båter, og server båtene til retten. 
 Potet: 150 g Fiskeboller i hvit saus: 200 g Blomkål: 150 g Energiinnhold: ca. 440 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram). 
God middag!