Høstgryte med mørkokt svinekjøtt og rotgrønnsaker
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Solsikke-/rapsolje
Fullkornsris
1 pakke
Gul løk
1 stk
Kålrot
1 bit
Gulrøtter
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
2-3 ss
Svinekjake
1 pakke
Sjysaus
1 pakke
Rørte tyttebær
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kraften som svinekjakene ligger i er veldig smakfull, skyll posen før du åpner med varmt vann, da smelter alt kraften og blir enklere å få ut.
Kok risen som anvist på pakken. Hell eventuelt av overflødig væske.
Hakk løken, skrell og kutt gulrot og kålrot i terninger.
Varm opp en kjele med olje. Ha i løk og stek den til den er blank. Tilsett gulrot og kålrot og la det steke med i 3–4 minutter.
Ha i svinekjaker og kraften den ligger i. Tilsett sjysaus og la det hele småkoke på middels varme under lokk i 10–15 minutter, til kjøttet er gjennomvarmt og grønnsakene er møre. Om du ikke ønsker å koke alt i samme kjele, kan du koke grønnsakene for seg.
Server høstgryte med fullkornsris og rørte tyttebær.
God middag!