Krydderstekt laks med asiatisk nudelsalat og korianderolje

Krydderstekt laks med asiatisk nudelsalat og korianderolje

Ny oppskrift
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Fisk

Basisvarer:
  • Lime
  • salt
  • smør
  • solsikke-/rapsolje
  • solsikke-/rapsolje
  • soyasaus
Risnudler
½–1 pakke
Gulrøtter
½ pakke
Sjalottløk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Brokkoli
½ stk
Koriander
1 bunt
Solsikke-/rapsolje
½–1 dl
Lime
½ stk
Salt
Kinesisk hvitløk
½ stk
Laksefilet
325 g
(Fisk)
Sitruskrydder
½ pakke
(Sulfitt)
Salt
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Smør
2 ss
Lime
½ stk
Soyasaus
2 ss
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Grønnsakene kan gjerne stekes lett før de blandes inn i salaten. Revet ingefær og chili passer fint i korianderoljen, om du ønsker litt mer sting. Du kan også tilsett sesamolje, fish sauce og honning til korianderoljen - det vil gi oljen et mer søtlig preg, som er veldig godt til både laks og nudelsalat.

Sett over en stor kjele med vann. Legg nudlene i vannet når det koker og la dem koke i ca. 4 minutter. Hell av vannet i et dørslag og kjøl ned nudlene i rennende kaldt vann. La nudlene renne av seg.
Rens gulrot og riv den i strimler. Kutt sjalottløk i tynne skiver. Finhakk brokkoli eller riv det på ett rivjern. Kutt paprika i strimler. Bland sammen grønnsaker og nudler på et stort fat eller i en bolle (se tips).
Skyll koriander og rist den tørr. Rens hvitløk og grovhakk den. Ha koriander, og hvitløk i en foodprosessor eller bruk stavmikser. Bland det godt sammen og spe med olje. Smak til med limesaft, salt og pepper (se tips). Ha korianderoljen over nudelsalaten.
Skyll og tørk fisken. Krydre fisken med salt og sitruskrydder. Stek fisken i en middels varm stekepanne med olje. Stek den i 3–4 minutter på den ene siden og 2–3 minutter på den andre siden. Smelt smør, tilsett limesaft og soyasaus. Øs det over fisken mens fisken trekker. Fisken skal bli gjennomvarm og få en lett rosa kjerne.
Server krydderstekt laks med nudelsalat, korianderolje og stekesjy.
God middag!