Roede
Glutenfri
Fiskekaker
med råkostsalat, kokte poteter og epledressingNy oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Torungens håndstekte fiskekaker og en syrlig råkost med knutekål, gulrøtter, spinat servert med epledressing er en klassisk Roedemiddag for hele familien.
Torungens håndstekte fiskekaker og en syrlig råkost med knutekål, gulrøtter, spinat servert med epledressing er en klassisk Roedemiddag for hele familien.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- sukker
Poteter
350 g
Grove fiskekaker
480 g
Olje
1 ss
Spinat
50 g
Gulrøtter
200 g
Knutekål
1 stk
Sitron
1 stk
Sukker
1 ts
Grønt eple
1 stk
Rømmekolle
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 552 kcal
- Fett:
- 20 g
- Karbohydrater:
- 52 g
- Protein:
- 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Finsnittet kål, rødbeter, appelsinsaft og rosiner er også godt i råkostsalaten. Hvis du foretrekker det, kan grønnsakene kokes. For en vri på dressingen, tilsett litt karrikrydder.
Kok potetene i lettsaltet vann i 20–25 minutter.
Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek fiskekakene i 8–10 minutter, til de er gjennomvarme.
Skyll og tørk spinaten. Skrell gulrøttene og knutekålen. Riv gulrøttene og knutekålen på den grove siden av et rivjern, og ha grønnsakene i en salatbolle. Bland sammen saften fra halve sitronen, 1 ts sukker, litt salt og pepper i en skål. Vend dressingen inn i råkostsalaten (se tips).
Grovriv eplet på et rivjern, og bland det sammen med rømmekollen i en serveringsskål. Smak til med salt og pepper.
Kutt resten av sitronen i båter, og server sitronbåtene til retten.
Fiskekaker 150 g Kokt potet: 150 g Råkost: 150 g Epledressing: 2 ss Energiinnhold: ca. 420 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!