Fiskekaker og frisk råkostsalat med gulrot, eple, sprø kjerneblanding og dill
Glutenfri

Fiskekaker og frisk råkostsalat

med gulrot, eple, sprø kjerneblanding og dill
4 (61)
Under 30 min
9 Ingredienser
Den krønsjy og friske råkostsalaten med kjerner og dill er helt perfekt til varme fiskekaker.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
Bakepotet
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Grønt eple
½–1 stk
Dill
½ bunt
Sitron
¼ stk
Kjerneblanding
1 pakke
Fiskekaker
240 g
(Fisk, Melk, Laktose)
Sitron
¼ stk
Urtedressing
½ pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
1039 kcal
Fett:
47 g
Karbohydrater:
103 g
Protein:
52 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du vil lage en kremet råkostsalat eller coleslaw, kan du blande inn 2 ss crème fraîche og litt majones, eller litt av urtedressingen. Hvis du vil spare tid, kan du steke fiskekakene og kjerneblandingen i ovnen sammen med poteten.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
Kutt poteten i terninger. Ha potetterningene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetterningene i 12–15 minutter. Vend på dem underveis for en jevnere steking.
Skrell gulrøttene, og grovriv dem og eplet på et rivjern. Skyll, rist og finhakk dillen. Del sitronen i båter. Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist kjerneblandingen i omtrent 2 minutter, til de har begynt å poppe. Bland sammen de revne gulrøttene, eplet, dillen og kjerneblandingen i en skål. Smak til med saft fra sitronen
Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fiskekakene i 2–3 minutter.
Del resten av sitronen i båter, og server urtedressingen og sitronbåtene til retten. 
Resten av dillen kan du fryse ned i et isbitbrett sammen med litt vann. Sitronen kan du presse i en kanne med vann og sette i kjøleskapet.
God middag!