Fiskesuppe med laks, fiskeboller og rotgrønnsaker

Fiskesuppe med laks

fiskeboller og rotgrønnsaker
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Denne nydelige, milde fiskesuppen, som fylles til randen med fisk og sprø grønnsaker, er en middag for hele familien.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Gul løk
1 stk
Kraft fra fiskebollene
1–2 dl
(Fisk, Melk, Laktose)
Lettmelk
8 dl
(Melk, Laktose)
Fiskebuljong
1 pakke
(Fisk)
Smør
2 ss
(Melk)
Hvetemel
2 ss
(Hvete)
Gulrot
1 stk
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Vårløk
1 pakke
Laksefilet
180 g
(Fisk)
Fiskeboller med purreløk
200 g
(Fisk, Melk, Laktose)
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
716 kcal
Fett:
37 g
Karbohydrater:
46 g
Protein:
50 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tilsett karrikrydder, currypaste, chili, hvitløk og limesaft for en asiatisk vri på suppen.

 Skrell og finhakk løken. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i omtrent 2 minutter, til den er blank. Smelt 2 ss smør i kjelen, og rør inn 2 ss hvetemel. Spe på med kraften fra fiskebollene og melken, litt etter litt, under omrøring. La melken koke opp for hver gang, før du tilsetter mer. Rør godt, og tilsett fiskebuljongen. La suppen småkoke i 10 minutter under omrøring. Smak til med salt og pepper.
Skrell og kutt gulroten og selleriroten i tynne staver. Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. Skjær laksen i terninger, og fiskebollene i to.
Ha rotgrønnsakene, laksen og fiskebollene i suppen, vend forsiktig om, og la det hele trekke i 3–4 minutter. Klem over litt saft fra sitronen, og dryss vårløken over før servering.
God middag!