Glutenfri
Gratinert sheperd's pie
med lammekjøttdeig, potetpuré og salatNy oppskrift
Under 45 min
13 Ingredienser
Shepherd's pie er en engelsktradisjonsrett, og slett ikke en pai, men en deilig kjøttstuing toppet med potetmos og ost. Vi kaller det ultimat kos.
Shepherd's pie er en engelsktradisjonsrett, og slett ikke en pai, men en deilig kjøttstuing toppet med potetmos og ost. Vi kaller det ultimat kos.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Sennep·
- Melk
Basisvarer:
- Lettmelk
- olje
- pepper
- salt
- smør
- vann
Poteter
350 g
Smør
1 ss
Lettmelk
½–1 dl
Gul løk
½–1 stk
Hvitløksfedd
½ stk
Gulrot
1 stk
Timian
½ bunt
Kjøttdeig av storfe og lam
300 g
Tomatpuré
2 pakke
Maisstivelse
½ pakke
Oksebuljong
1 pakke
Revet ost
80 g
Vann
2 dl
Restaurantsalat
50 g
Sennepsvinaigrette
1 pakke
Timian
½ bunt
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 922 kcal
- Fett:
- 56 g
- Karbohydrater:
- 56 g
- Protein:
- 48 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også rive gulrøttene på den grove siden av et rivjern.
Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
Skrell og del hver potet i fire. Kok potetene i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomkokte. Sil av vannet, og la potetene dampe litt fra seg. Mos potetene, og tilsett 1 ss smør og ½–1 dl melk, litt etter litt, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt.
Skrell løken, hvitløken og gulroten. Finhakk hvitløken, grovhakk løken, og kutt gulroten i små terninger (se tips). Plukk bladene av hele timianen.
Varm opp en stor kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, hvitløken, gulroten og halvparten av timianen i 1–2 minutter, til løken er blank. Tilsett kjøttdeigen, og stek videre i 3–4 minutter, til kjøttet har en stekeskorpe. Tilsett tomatpuréen, og stek videre i 1 minutt. Rør sammen omtrent halve pakken med maisstivelse, oksebuljongen og 2 dl vann i et litermål, og rør blandingen inn i sausen. La det hele småkoke i 2–3 minutter, til sausen tykner. Smak til med salt og pepper.
Fordel kjøttsausen utover en smurt, ildfast form, og fordel potetmosen på toppen. Topp formen med den revne mozzarellaen, og stek paien midt i ovnen i 10–12 minutter, eller til osten er gyllen.
Skyll salaten, og ha den i en serveringsskål. Vend inn ønsket mengde av sennepsvinaigretten og resten av timianbladene.
God middag!