Gresk stifado med kylling og rustikk potetmos
Glutenfri

Gresk stifado

med kylling og rustikk potetmos
3.94 (78)
Under 30 min
10 Ingredienser
Hjemmelaget og varmende gresk stifado med saftig kyllingkjøtt og rask potetmos. Kanel gir retten egenart og god smak.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • malt kanel
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
  • vann
Rustikk potetmos med timian
500 g
(Melk, Laktose)
Kinesisk hvitløk
½ stk
Gul løk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Sjampinjong
200 g
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Middelhavskrydder
½ pakke
(Sennep)
Moste tomater
350 ml
Hønsebuljong
1 pakke
Vann
2 dl
Malt kanel
¼ ts
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
1–2 ss
Sukker
1 ts
Bladpersille
1 bunt
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
653 kcal
Fett:
26 g
Karbohydrater:
58 g
Protein:
46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Kok opp en stor kjele med vann. Legg posen med potetmos i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter. Hell potetmosen over i en serveringsskål. 
 Skrell hvitløken, løken og gulrøttene. Finhakk hvitløken, og kutt løken og gulrøttene i 2x2 cm store terninger. Børst soppen fri for jord, og kutt den i to. Skjær kyllingen i store terninger. Behold fettet på, det smelter og gir god smak til sausen.
 Varm opp en stor kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene i 4–5 minutter, til de er gylne. Krydre med middelhavskrydderet og litt salt. Ha i de moste tomatene, hønsebuljongen, 2 dl vann og ¼ ts kanel. Kok opp, og la gryten småkoke i 10–15 minutter. Smak til med 1–2 ss eddik, salt, pepper, og 1 ts sukker. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter, til det har fått en jevn stekeskorpe. Ha kyllingen over i stifadosausen og la det trekke i sausen i 8–10 minutter før servering. 
Skyll, tørk og grovhakk persillen. Strø den over retten ved servering.
God middag!