Laktosefri
Grove fiskekaker
med tomatsaus og pasta penneNy oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Fiskekaker er en norsk favoritt. Her får du dem med en krydret tomatsaus med gode rotgrønnsaker, deilig pasta og en frisk salat.
Fiskekaker er en norsk favoritt. Her får du dem med en krydret tomatsaus med gode rotgrønnsaker, deilig pasta og en frisk salat.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Hvete·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- vann
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Gulrot
1 stk
Sellerirot
300 g
Hakkede tomater
1 boks
Oregano
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Vann
2 dl
Pasta
200 g
Fiskekaker
480 g
Ruccola
50 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 858 kcal
- Fett:
- 22 g
- Karbohydrater:
- 107 g
- Protein:
- 57 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kok gjerne sausen lenger enn oppgitt i oppskriften, eller lag den klar dagen før. På den måten vil smakene komme bedre frem. 1 ts sukker vil balansere ut bitterheten fra tomatene.
Kok opp en kjele med lettsaltet vann til pastaen.
Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skrell og kutt gulroten og selleriroten i små terninger, eller riv den på et rivjern. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene i 2–3 minutter, til de er gylne. Ha i 2 dl vann, og la det småkoke under lokk i omtrent 5 minutter. Tilsett de hakkede tomatene, grønnsaksbuljongen og basilikum- og oreganokrydderet. La sausen småkoke i 10–15 minutter, til den har tyknet. Smak til med salt og pepper.
Tilbered pastaen som anvist på pakken.
Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek fiskekakene i omtrent 3–4 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme.
Skyll og tørk ruccolaen. Topp retten med ruccolaen, grovkvernet pepper og litt olivenolje.
God middag!