Helstekt fjellørret med reddik- og agurksalat, kokte poteter og seterrømme
Glutenfri

Helstekt fjellørret

med reddik- og agurksalat, kokte poteter og seterrømme
Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
Fjellørret med agurksalat er en gammel norsk klassiker, og i Hardanger har fjellaure stått på menyen i mange tusen år. Dette er ordentlig hverdagsluksus.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • sukker
  • vann
Poteter
350 g
Agurk
1 stk
Reddiker
1 pakke
Salt
1 ts
Sukker
3 ss
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
6 ss
Vann
9 ss
Hel fjellaure fra Hardanger
500 g
(Fisk)
Smør
2 ss
Sitron
1 stk
Seterrømme
1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
1064 kcal
Fett:
79 g
Karbohydrater:
38 g
Protein:
52 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du ønsker en varm saus, kan du tilsette rømmen de siste to minuttene av fiskens steketid.

Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Skyll og kutt agurken og reddikene i tynne skiver. Bruk gjerne en ostehøvel eller mandolin på agurken. Bland sammen 1 ts salt, 3 ss sukker, 6 ss eddik og 9 ss vann i en skål, og rør til sukkeret er oppløst. Vend agurkene og reddikene i laken, og la reddik- og agurksalaten stå på benken frem til servering. Smak til med grovkvernet pepper.
 Skyll ørreten i kaldt vann, og tørk den lett. Skjær bort hodet og halefinnen. Lag fire snitt i skinnet på hver side av fisken.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 4–5 minutter på hver side. Ta stekepannen av platen, og tilsett 2 ss smør. Ha stekepannen tilbake på platen, og øs smøret over fisken de siste 2–3 minuttene av steketiden. Krydre med salt og pepper.
Kutt sitronen i båter. Server sitronbåtene, smøret fra stekepannen og seterrømmen til retten. 
God middag!